Konya BŞB Tour of Antalya'da

Konya BŞB Tour of Antalya'da
Konya BŞB Tour of Antalya'da mücadele ediyor

Uluslararası Bisiklet Birliğinin (UCI) 2.1 kategori yarışlarından biri olan Antalya Bisiklet Turu (Tour of Antalya), Side-Antalya etabıyla start aldı. Side Antik Kenti'nden başlayan etapta bisikletçiler 137,7 kilometre pedal çevirecek. Sporcular; Manavgat Şelalesi, Aspendos Antik Kenti, Perge Antik Kenti ve Antalya Havalimanı'ndan geçerek yarışı Prof. Dr. Erdal İnönü Parkı'nda tamamlayacak.

Organizasyonda Türkiye'yi Spor Toto, Beykoz Belediyesi Spor Kulübü, Konya Büyükşehir Belediyespor ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi temsil ediyor. Antalya Bisiklet Turu'na 16 ülkeden 25 takım ve 175 sporcu katılıyor. Organizasyon, yarın Demre-Antalya etabıyla devam edecek. Turun 3. etabı olan Kemer-Tahtalı 10 Şubat Cumartesi günü yapılacak. Organizasyonun son etabı olan Antalya-Antalya ise 11 Şubat Pazar günü gerçekleştirilecek.

İLK ETABI DUPONT KAZANDI

Side Antik Kenti'nden başlayan ilk etapta bisikletçiler, 137,7 kilometre pedal çevirerek Manavgat Şelalesi, Aspendos ve Perge antik kentleri ile Antalya Havalimanı'ndan geçerek ve Prof. Dr. Erdal İnönü Parkı'nda yarışı tamamladı.

Tarteletto–Isorex takımından Timothy Dupont, 2.52.08'lik derecesiyle organizasyonun ilk etabını kazandı. Yarışın ikincisi Team Polti-Kometa'dan Giovanni Lonardi olurken, Bahrain Victorious'tan Alberto Bruttomesso üçüncü sırayı aldı.

İ

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.