Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, Berlin'de

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, Berlin'de
Türel, Antalya turizmine destek aramak amacıyla Berlin'de turizmin önde gelen temsilcileriyle bir araya geldi- Türel: ''Dünyanın birçok farklı ülkesinde var olan güvenlik tehditlerinin zor bir dönemi ortaya çıkardı ancak Türkiye olarak bunu aşabilecek gü

BERLİN (AA) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Rusya'nın ambargosu ve dünyanın birçok farklı ülkesinde var olan güvenlik tehditlerinin zor bir dönemi ortaya çıkardığını ancak Türkiye olarak bunu aşabilecek güçte olduklarını söyledi.

Avrupa'nın en büyük turizm şirketi TUI'nin başkent ofisinde önde gelen turizmciler ile bir araya gelen Türel, Berlin'e Antalya turzmini konuşmak ve destek bulmak amacıyla geldiğini belirtti. Türel, ''Rusya'nın ambargosu ve dünyanın birçok farklı ülkesinde var olan güvenlik tehditleri zor bir dönemi ortaya çıkardı ancak Türkiye olarak bunu aşabilecek güçteyiz'' dedi

Antalyayı Almanlara anlatmaya gerek olmadığını ifade eden Türel, geçen yıl 3 milyon 140 bin Almanın Antalya'ya geldiğini, 80'li yıllardan bu yana ise 60 milyon Almanı kentlerinde misafir ettiklerini vurguladı.

50 bin Almanın Antalya'da yaşadığına dikkati çeken Türel, Akdeniz'in en büyük turizm merkezi olmasında Almanların katkısının yadsınamayacağını belirtti.

Türel, 90'lı yıllarda da benzeri kriz yaşandığını ancak her defasında bu krizi başarıyla atlattıklarını dile getirdi. Antalya'ya gelenlerin güvenli bir turizm merkezi olduğunu bildiklerini ifade eden Türel, sadece ocak ayında 44 bin Almanın Şubat'ta da 50 bin Almanın Antalya'yı ziyaret ettiğine dikkati çekti.

Güvenlik tehdidi ve mülteci sorununun Yunanistan ile Türkiye için bazı sorunları beraberinde getirdiğini anlatan Türel, ''Aslında Türkiye, Suriye'de ABD ve Avrupa ile beraber hareket etmesinin bedelini hem güvenlik tehdidi hem de mülteci sorunu itibarıyla bir şekilde ödemek durumunda kalıyor'' diye konuştu.

Hükümetin Suriye'ye yakın illerde ve ilçelerde mülteciler için kamplar kurduğunu hatırlatan, Türel Antalya'da ise mülteci yerleşim merkezlerinin söz konusu olmadığını vurguladı.

Almanya'nın da bu sorunlar karşısında doğru bir tutum sergilediğini ve Türkiye'yi anladığını gördüklerini dile getiren Türel, ''Açık konuşmak gerekirse keşke tüm dünya aynı çabayı gösterseydi. Çünkü artık dünyada güvenlik ve jeopolitik riskler karşısında hep birlikte uluslararası dayanışma içinde olmamız zorunluluktur. Antalya'nın bir barış kenti olduğunu anlatmak için herkesten destek bekliyoruz'' dedi.

Türel, Antalya'nın sadece deniz, kum, güneş turizminden oluşmadığını, Antalya'daki hastanelerin organ naklinde dünyada üst sıralarda olduğunu ve kentin yat üretiminde dünya markası haline geldiğini aktardı.Türel, Antalya'nın festivaller ve sanatsal etkinlikler anlamında da dünyaca tanınan bir merkez haline geldiğini vurguladı.

Türel, gelecek ay Antalya Expo Botanik'in açılışının yapılacağını ve hükümetin bunun için 1 milyar dolarlık bir yatırım gerçekleştirdiğini vurguladı. Expo'nun temasının çiçek ve çocuk olduğunu ifade eden Türel Antalya'nın aynı zamanda önemli bir çiçek üreticisi olduğunu ifade etti. Türel, Antalya'da geleceğe yönelik turizm yatırımlarının kaliteden ödün vermeden devam ettiğini ifade ederek, denizin, suyun, toprağın korunmasının kendileri ve gelecek nesiller için büyük önem arz ettiğini sözlerine ekledi.

- "Akdeniz sahilleri kriz bölgesi değil"


TUI Kamu İlişkileri Sorumlusu Frank Püttmann ise Türel'in, TUI'nin en önemli turistik ortağı olan Türkiye'den geldiği için kendisine teşekkür etti. 1968'de kurulan TUI için o dönemde Türkiye'nin turizmde önemli bir rol oynamadığını söyleyen Püttmann, bugün ise 2 milyon insanın TUI ile Türkiye'ye, bunun da 1,3 milyonunun da Antalya ve civarında tatile gittiğine dikkati çekti.

TUI ile Türkiye arasında bir başarı hikayesinin yattığını ifade eden Püttmann, bu başarı deniz, güneş ve kumdan ziyade karşılıklı güven ve otellerde verilen hizmetler olduğunu vurguladı.

Türkiye'de başarılı olunmasının sebebinin sadece fiyattan kaynaklanmadığını bu başarını temelinde asıl Türk insanının misafirperverliğinin yattığını kaydetti.

Püttmann, işlerin sadece iyi bir ortaklık ve çok iyi bir ürünle yürümediğini, bu ortaklık ve iyi ürünün kötü gün ve krizlerde de yürüyeceğine işaret ederek, Türkiye'ye olan güven ve desteklerini vurguladı.

Sığınmacı kriziyle başedilen ve terörün her yeri tehdit ettiği bir günde sorunları beraber aşmak durumunda olduklarını dile getiren Püttmann, ''Bunları birlikte aşacağız'' dedi.

Ne Antalya'nın ne de Akdeniz sahillerinin kriz bölgesi olmadığını vurgulayan Püttmann, Almanların 2016 yılında da neşeli ve güvenlik içinde o bölgelerde tatil geçirebileceğini ifade etti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.