Antalya sağlık turizminde rotasını Orta Asya'ya çevirdi

Antalya sağlık turizminde rotasını Orta Asya'ya çevirdi
Özbekistan, Kırgızistan ve Azerbaycan'dan davet edilen heyet, kentin sağlık turizminin tanıtılacağı programlara katılacak- BAKA Genel Sekreteri Özen:- "Kaliteli sağlık hizmetine sahip Antalya'daki kamu ve özel hastaneleri, altyapı ve teknoloji bakımından

ANTALYA (AA) - Antalya'da sağlık turizmi çalışmaları kapsamında Özbekistan, Kırgızistan ve Azerbaycan'daki hedef kitleye yönelik 6 günlük tanıtım turu ve çalıştay programı hazırladı.
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, yaptığı yazılı açıklamada, Antalya'nın sağlık turizmini tanıtarak yaygınlaştırmak amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.
Sağlık Bakanlığı Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulunun iş birliği, Antalya Valiliğinin önderliği ve Türk Hava Yollarının desteğiyle yeni bir tanıtım programı hazırladıklarına işaret eden Özen, Kazakistan'ın ardından, Orta Asya ülkelerinden Özbekistan, Kırgızistan ve Azerbaycan'dan doktor, klinik yetkilileri, seyahat acenteleri ve gazetecilerden oluşan 33 kişilik heyetin kentte ağırlanacağını bildirdi.
Heyetin 14-19 Mart'ta Antalya'da olacağını ifade eden Özen, bu kişilerin, sağlık ve turizm sektörlerinin temsilcileriyle çalıştayda bir araya gelerek, ikili görüşmeler yapacağını kaydetti.
Özen, valilik tarafından bilgilendirilecek heyetin, organ nakilleriyle tanınan Akdeniz Üniversitesi Hastanesinin yanı sıra Antalya Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile özel sağlık kuruluşu ve kliniklerde incelemelerde bulunacağını belirtti.
- "Antalya sağlık turizmine hazır"
Sağlık turizmi kümelenmesi için sektörün tüm önemli aktörleriyle iş birliği içinde olduklarını vurgulayan Özen, şu ifadeleri kullandı:
"Antalya turizminin tüm yıla yayılması açısından sağlık turizminin stratejik önemi var. 42 hastanesi, 6 bin yatak kapasitesi ile organ nakilleri, obezite, estetik ve onkoloji alanlarında dünya çapında başarılara imza atan Antalya'nın sağlık turizminde hakkettiği yere gelmesi için çalışmalar yapıyoruz. Antalya, organ nakli konusunda ilkleri başarmış bir yer. Türkiye'de ilk yüz nakli Antalya'da gerçekleştirildi. Organ ve doku nakli ameliyatlarında lider. Antalya'nın bu anlamda ulaştığı noktayı daha ileriye taşımak için çalışıyoruz. Kaliteli sağlık hizmetine sahip Antalya'daki kamu ve özel hastaneleri, altyapı ve teknoloji bakımından sağlık turizmine hazır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.