Antalya'da cinayet davasında müebbet hapis

Antalya'da cinayet davasında müebbet hapis
Antalya'da eşiyle arasını açtığı iddiasıyla bir kişiyi öldüren ve bir kişiyi yaralayan Hasan Bayraktar, kasten öldürme suçundan ömür boyu, yaralama suçundan da 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı

ANTALYA (AA) - Antalya'da eşiyle arasını açtığı iddiasıyla Songül Ateş'i öldüren, komşusu Hüsnü Ozan Basmacı'yı yaralayan emekli öğretmen Hasan Bayraktar'a kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis, yaralama suçundan da 13 yıl hapis cezası verildi.

Antalya 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Hasan Bayraktar ile müştekiler Hüsnü Ozan Basmacı, Bilsen Kınay, Hüseyin Ateş, Aynur Gülşen ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan sanık Bayraktar, kendisinin cani bir insan olmadığını, suç işlemek maksadıyla hareket etmediğini ve olayın meydana geldiği eşinin evine de suç işlemek için gitmediğini savundu.

Apartmanın merdivenlerinde karşılaştığı maktulün kendisini ittiğini iddia eden Bayraktar, "Keşke karşılaşmamış olsaydık ve bu olaylar yaşanmasaydı. İnsanoğlunun kaderi bu kadar elinde olmadan değişebiliyormuş. Olayın şokunu halen atlatmış değilim. Ölene Allah'tan rahmet, yaralanana acil şifa diliyorum. Son olarak önce Allah'ın, sonra sizin adaletinize sığınıyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Hasan Bayraktar'a maktul Songül Ateş'i kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası verdi. Sanık, Hüsnü Ozan Basmacı'yı ağır yaralama suçundan da müebbet hapse çarptırıldı. Ceza, eylemin teşebbüs aşamasında kalması ve takdir indirimi uygulanmasıyla 13 yıla düşürüldü.

Konyaaltı ilçesi Gürsu Mahallesi'nde 26 Ağustos 2015'te evden uzaklaştırılma cezası bulunan Hasan Bayraktar, evliliğine zarar verip eşiyle aralarını bozduğunu iddia ettiği Songül Ateş'i bıçakla öldürmüş, komşusu Hüsnü Ozan Basmacı'yı da ağır yaralamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.