Antalya'da oryantiring yarışları

Antalya'da oryantiring yarışları
Aksu ilçesinde düzenlenen uluslararası yarışlara bin 500'ü aşkın sporcu katılıyor- Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Çolakoğlu:"Uluslararası yarışımızın bu yıl yedincisini gerçekleştirdik. Gelecek yıl Akdeniz Ülkeleri Yarışması'yla düzenleyeceğiz"


ANTALYA (AA) - Türkiye Oryantiring Federasyonunca, "Uluslararası Antalya Oryantiring Günleri" kapsamında düzenlenen yarışlar başladı.

Aksu ilçesine bağlı Kumköy Mahallesi'ndeki ormanlık alanda orta mesafe yarışlarıyla başlatılan organizasyona, yaklaşık 150 kulüpten, 109'u yabancı bin 530 sporcu katıldı.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oryantiring sporuna ilginin her geçen gün arttığını söyledi.

Oryantiringin bir aile sporu olduğunu ve 7'den 70'e herkesin katılabildiğini ifade eden Çolakoğlu, Antalya'nın coğrafyası, iklimi ve uluslararası uçuşlarıyla yabancı sporcuları da cezbettiğini vurguladı.


- Gelecek yıl oryantiring festivali yapılacak


Çolakoğlu, Antalya Oryantiring Günleri'ni her yıl geleneksel olarak organize ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Uluslararası yarışımızın bu yıl yedincisini gerçekleştirdik. Gelecek yıl Akdeniz Ülkeleri Yarışması'yla düzenleyeceğiz. Adaylık başvurumuz kabul edildi, onaylandı. Gelecek yıl daha güzel, daha fazla katılımla oryantiring festivali şeklinde olacak. Gelecek yılki organizasyona yaklaşık 2 bin, 2 bin 500 sporcunun katılımını bekliyoruz."

Oryantiring yarışlarının, turizm sezonunda "ölü sezon" diye tabir edilen dönemlerde çok önemli bir aktivite olduğunu kaydeden Çolakoğlu, turizm birliklerine ve kurumlara iş birliği çağrısı yaptı.

Söz konusu yarışları kış mevsimine denk gelen günlerde düzenlediklerini dile getiren Çolakoğlu, "Özellikle turizmi destekleme kapsamında düşünülecek olursa, kış sezonunda turizmcilerle birlikte çalışabiliriz" ifadesini kullandı.

Orta, uzun mesafe ve sürat yarışlarından oluşan organizasyon, 28 Şubat'ta sona erecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.