Antalya'da "Siber Suçlarla Mücadele Çalıştayı" düzenlenecek

Antalya'da "Siber Suçlarla Mücadele Çalıştayı" düzenlenecek
ANKARA (AA) - Emniyet Genel Müdürlüğünün, 8-12 Şubat günlerinde Antalya'da merkez ve taşra teşkilatı personeli, kamu kurumları ve uluslararası kuruluşlar,...

ANKARA (AA) - Emniyet Genel Müdürlüğünün, 8-12 Şubat günlerinde Antalya'da merkez ve taşra teşkilatı personeli, kamu kurumları ve uluslararası kuruluşlar, yerli ve yabancı şirketlerin katılımıyla "Siber Suçlarla Mücadele Çalıştayı" düzenleyeceği bildirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının koordinasyonunda gerçekleştirilecek çalıştayda, siber suçun giderek daha küresel bir sorun haline geldiği son dönemde, Türkiye'de siber suçlarla mücadele eden personelin bilgi ve kapasitesinin artırılması hedefleniyor.

Çalıştayın ilk iki gününde yurt içinden ve dışından ilgili kurum ve kuruluşlar ile alanlarında uzman diğer katılımcılar sunumlar yapacak.

Sunumlarda siber suçların soruşturulmasında görülen aksaklıklar, siber alanda Türk-Amerikan işbirliği, sosyal medya kuruluşları ile işbirliği, siber güvenlik çözümleri, suç modelleri, siber tehdit analizi, siber suçlarla mücadelede açık kaynak istihbaratı, gelecek nesil siber suçlar, yeni medya-yeni tehditler, finans sektörüne yönelik yeni nesil saldırılar ve diğer konular ele alınacak.

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı merkez ve taşra teşkilatı personelinin katılımıyla 10-12 Şubat günlerinde siber suçların önlenmesi ve soruşturulması, adli bilişim ve farkındalık konularında yaşanan aksaklıklar ve çözüm önerileri detaylı biçimde masaya yatırılacak.

Çalıştayda, ülkenin siber suçlarla mücadelesinde ilgili tüm paydaşlarla eş güdümün geliştirilmesi ve siber suç soruşturmalarında yeni teknolojiler hakkında bilgi edinilmesi planlanıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.