Antalya'da "Türk-Rus Dostluk ve Barış Gecesi"

Antalya'da "Türk-Rus Dostluk ve Barış Gecesi"
Rus Sanat ve Kültür Derneğince "Antalya'dan Barış Sesleri" adlı Türk-Rus Dostluk ve Barış Gecesi etkinliği gerçekleştirildi- Antalya Valisi Türker: - "Türkiye genelinde özellikle de Antalya'daki Rusya Federasyonu'ndan gelen misafirlerimiz ve dostlarımızla

ANTALYA (AA) - Antalya'da düzenlenen "Türk-Rus Dostluk ve Barış Gecesi" etkinliğinde sanatçılar tarafından iki ülkenin şarkıları seslendirildi.

Rus Sanat ve Kültür Derneği tarafından Konyaaltı ilçesindeki bir otelde gerçekleştirilen "Antalya'dan Barış Sesleri" adı verilen program, renkli görüntülere sahne oldu.

Etkinliğe, Antalya Valisi Muammer Türker, Emniyet Müdürü Cemil Tonbul'un yanı sıra bazı kurum ve kuruluşların yetkilileriyle dernek üyesi Rus ve Türkler katıldı.

Vali Türker, yaptığı konuşmada, Rusya ile Türkiye arasında siyaset sahnesinde bir sorun yaşandığını ve sorunun etkilerinin hissedilmeye devam ettiğini söyledi.

İki ülkenin halkının kadim dostlar olduğunu vurgulayan Türker, "Bu dostluktan asla bir dönüş olmayacağına inanıyoruz. Siyasi alanda yaşanan sıkıntılar yine bu düzlemde çözüme kavuşturulacaktır. Türkiye genelinde özellikle de Antalya'daki Rusya Federasyonu'ndan gelen misafirlerimiz ve dostlarımızla çok mutluyuz. İster Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olsun, isterse Rusya vatandaşı olarak devam etsin, burada yaşayan Rus kökenli dostlarımızın varlığı bizim toplumumuz için de bir zenginliktir" dedi.

- "Türklerden kardeşlik ve dostluk gördük"

Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı da Ruslar ile Türklerin ortak değerlere, zevklere ve kültüre sahip olduğuna işaret etti.

İki kültürün ürünü olan çocuklarının dostluklarını sonsuza taşıyacağını dile getiren Balcı, "Ruslar ve Türkler barışa mecbur akrabalar gibidir. Politik problemler mutlaka çözülecektir. Yeter ki bizler üzerimize düşen sağduyuyu gösterelim. Burada yaşayan Ruslar olarak bu sağduyu, kardeşlik ve dostluğu Türklerden hep gördük. Kendimizi her zaman evimizde gibi hissediyoruz. Biz de aynı duygularla Türklerin yanındayız" diye konuştu.

Balcı, "cennet" olarak niteledikleri Antalya'daki güzel insanlara, barışa ve dostluğa bağlılıkları için teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından "Türk-Rus dostluğuna" katkı sağlayan yöneticilere ve iş adamlarına teşekkür plaketleri verildi.

Gecede, iki ülkenin sanatçıları Türkçe ve Rusça şarkılar seslendirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.