Antalya'da "yağma ve yaralama" iddiası

Antalya'da "yağma ve yaralama" iddiası
Konyaaltı ilçesinde bir iş adamını silah zoruyla etkisiz hale getirerek 200 bin lirasını yağmaladıkları öne sürülen 7 kişi yakalandı

ANTALYA (AA) - Antalya'da yağma ve yaralama suçundan aranan 7 kişi, 3 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı.

Antalya Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Konyaaltı ilçesinde F.E.K'yi telefon ile arayan kişi, iş yerine dizayn edilecek malzemelerle ilgili yer gösterme bahanesiyle çağırdığı iş adamını, adresini bilmediği bir daireye götürdü.

Bu sırada daireye gelen, birinin elinde silah, diğerinin elinde bıçak bulunan maskeli 2 kişi, iş adamını silah zoruyla etkisiz hale getirdi.

Cep telefonu ile fotoğrafını çektikleri F.E.K'den 100 bin lira nakit, 100 bin lira da bir hafta vadeli çek alan zanlılar, polise gitmesi durumunda kendisi ve ailesine zarar vereceklerini belirterek, iş adamını tehdit etti.

İş adamı F.E.K'nin polise yaptığı başvurunun ardından Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili inceleme başlattı. Olayı gerçekleştirdikleri belirlenen zanlılardan E.B. İstanbul'da, M.E.T. Van'da, T.Y, S.A, V.A, Y.Ç, ve T.S. ise Antalya'da eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alındı.

Şüphelilerin kaldıkları adreslerde yapılan aramalarda, bir av tüfeği ile 9 milimetre çapında üç tabanca fişeği ele geçirildi.

Yakalanan 7 zanlı, "yağma", "kasten yaralama", "özel hayatın gizliliğini ihlal", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlamalarıyla adli makamlara sevk edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.