Antalya'da "Yolanta" Operası Sahnelenecek

Antalya'da "Yolanta" Operası Sahnelenecek
Çaykovski'nin bestelediği son opera olan "Yolanta", sanatseverlerin beğenisine sunulacak

ANTALYA (AA) - Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) tarafından Çaykovski'nin bestelediği "Yolanta" sahneye konulacak.

Haşim İşcan Kültür Merkezinde 19 Aralık'ta sezonun ilk gösterimi yapılacak ve Türkçe üst yazı eşliğinde Rusça seslendirilecek eser, Çaykovski'nin bestelediği son opera olma özelliğini taşıyor.

Librettosu bestecinin kardeşi Modest Çaykovski'ye ait eserde Napoli Kralı Rene'nin genç ve gözleri görmeyen kızı Yolanta'nın hikayesini konu alıyor. Eserde Yolanta ve sevgilisinin düeti, dünya opera repertuvarının en lirik ve etkili parçaları arasında yer alıyor.

Orkestra yönetmenliğini Alexandru Samuil'in yapacağı, Figen Ayhan Karakelle'nin sahneye koyacağı eserin dekoru Gürcan Kubilay, kostümü Gizem Betil, ışık tasarımı Mustafa Eski, projeksiyon tasarımı ise Zekiye Şimşek ve Sinan Atay tarafından hazırlanırken ANTDOB korosunu ise Mahir Seyrek yönetecek.

Orijinali bir perde olan fakat ANTDOB tarafından iki perde olarak sahnelenecek eserin gösteriminde "Yolanta" rolünü Sema Çavuşoğlu Suna, "Vaudemount" rolünü Koray Damcıoğlu, "Rene" rolünü Ankara Operası solist sanatçısı Tuncay Kurtoğlu, "Robert" rolünü Serhat Konukman, "İbn-i Hakia" rolünü Melih Tepretmez, "Bertrand" rolünü Emre Akyurt, "Almeric" rolünü Atay Ergezen, "Marta" rolünü Gülçin Gültekin, "Brigitta" rolünü Sinem Seçil Baddal ve"Laura" rolünü ise Pınar Tekol canlandıracak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.