Antalya'daki cinayet davası

Antalya'daki cinayet davası
Aksu ilçesinde çiftçilikle uğraşan İzzet Demiröz'ü tasarlayarak öldürdükleri öne sürülen 2 sanığın yargılanmasına devam edildi

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Aksu ilçesinde İzzet Demiröz'ü öldürdükten sonra parçaladıkları cesedini foseptik çukuruna attıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 2 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Antalya'da 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Fadime Sayım (53) ve Ahmet Bayram (26), müştekiler Nermin ve Durmuş Ali Demiröz ile tarafların avukatları katıldı.

Söz alan sanıkların avukatlarından Mustafa Perçin Sorhun, duruşmanın kapalı yapılmasını talep etti.

Daha önceki duruşmada susma haklarını kullanan Fadime Sayım ve imam nikahlı eşi Ahmet Bayram da rahat savunma yapamadıklarını, bu nedenle savunmanın alınacağı sırada duruşmanın kapalı olmasını istedi.

Mahkeme heyeti de savunma haklarının sınırlanmaması açısından her iki sanığın savunması alınıncaya kadar duruşmanın kapalı yapılmasına oy birliğiyle karar verdi.

Duruşma salonundaki izleyici ve basın mensuplarının dışarı çıkmasının ardından savunma yapan Fadime Sayım, maktul Demiröz ile daha önce komşu olduklarını belirtti. Sayım, Demiröz ile sevgilisi Yadigar Kum'un, kendisine ait evi işgal ettiklerini, bu nedenle de aralarında bir dava meselesi oluştuğunu söyledi.

Maktule sık sık para verdiğini ama geri alamadığını savunan Sayım, "Maktul, telefonla birkaç kez beni arayarak para istedi. Ben de olaydan 3 yıl önce imam nikahlı yaşadığım diğer sanığın rahatsız olabileceğini düşünerek telefonumu sessize aldım. Daha sonra Ahmet'e maktulün beni arayarak para istediği ve rahatsız ettiğini anlattım" dedi.

Sevgilisi Ahmet Bayram ile maktulü eve çağırdıklarını ve konuşmak istediklerini anlatan Sayım, Demiröz'ün eve gelmesiyle Bayram ile kavga etmeye başladıklarını ifade etti.

İzzet Demiröz'ün bir süre sonra nefes almadığını bildiren Sayım, "Ahmet Bayram, maktulün cesedini banyoya götürüp parçalayarak suya atmayı teklif etti, o telaşla maktulün cesedini banyoya götürdüm. Kurban kesmekte kullandığımız satırla sanık Ahmet maktulü parçalara ayırdı. Demiröz'ün cesedini poşetlere koyduktan sonra Ahmet'in ailesinin evinin önündeki foseptik çukuruna attık" diye konuştu.

Sanık Ahmet Bayram ise oruçlu olduğunu dile getirerek, savunma yapmayacağını kaydetti.

- İddianameden

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, her 2 zanlının fikir birliği içinde plan yaparak maktul Demiröz'ü 29 Haziran 2015'te Fadime Sayım'ın evine çağırıp darbettikleri belirtildi. İddianamede, "Önceden temin edilen satırla maktulün vücudunu parçaladıkları ve önceden hazırlanan siyah çöp poşetlerine plan gereğince koydukları, daha sonra bunu şüpheli Ahmed Bayram'ın anne ve babasıyla birlikte yaşadığı evin foseptik çukuruna götürüp gömdükleri, böylece eylemlerini tasarlayarak işledikleri tüm dosya kapsamından anlaşılmıştır" ifadesine yer verildi.

İddianamede, her iki sanığın Türk Ceza Kanunu'nun "kasten öldürme" suçunu düzenleyen ilgili maddesi uyarınca "tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.