Antalya'daki cinayete ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi

Antalya'daki cinayete ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi
Alacak verecek meselesi nedeniyle tartıştığı kişiyi darbedip taşla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı- İddianamede, darbederken yorulan sanığın yerdeki maktulün üzerine oturup sigara içtiği v

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Kepez ilçesinde alacak verecek meselesi nedeniyle tartıştığı kişiyi darbederek öldüren sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, 9 Temmuz 2015'te Ali Tosun'un, evinin elektriğinin abonelik işlemlerinin yaptırması ve kesilen elektriğinin açılması için maktul Salih Güler'e 200 lira verdiği anlatıldı.

Maktul Güler'in bu işi yapacağına dair Tosun'a söz verdiği, Tosun'un kızının düğün gününün yaklaşması üzerine elektrik probleminin halen çözülememesi nedeniyle sanığın Güler'e karşı "kin" beslemeye başladığına yer verilen iddianamede, olay günü arabayla giderken maktul Güler'i bir pazar alanında gören zanlının ondan parasını istediği kaydedildi.

İddianamede, bunun üzerine çıkan tartışmada sanığın, Güler'i yumruklayarak darbettikten sonra olay yerinden ayrıldığı belirtilerek, hırsını alamayan zanlının bu kez alacaklısının evinin önüne giderek maktulü beklediğine yer verildi.

Bir süre sonra evine gitmek isteyen maktulü aracına bindiren Tosun'un, Güler'i ormanlık bir alana götürüp darbetmeye başladığı belirtilen iddianamede, sanığın eline geçirdiği taşla da onu darbettiği anlatıldı.

- "Göğüs kafesi üzerinde oturarak sigara içti"

İddianamede, Güler'i darbetmekten yorulan Tosun'un bu sefer yerde uzanmakta olan maktulün göğüs kafesi üzerine oturarak sigara içip dinlendiğine yer verilerek, yaklaşık 45 dakika maktulü bu şekilde darbedip bir müddet dinlendikten sonra tekrar kalkan sanığın yerdeki maktulü yeniden dövmeye başlayarak hareketsiz halde bıraktığı kaydedildi.

Tosun'un daha sonra olayı anlattığı oğlu Osman Tosun'la Salih Güler'in cesedini ormanlık alandan alarak 500 metre ilerideki bir kuyuya attıklarına yer verildi.

İddianamede, sanık Ali Tosun'a söz konusu eylemleri nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi istendi.

Sanığın ayrıca kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçundan da 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası verilmesi talep edilen iddianamede, maktulün cesedinin kuyuya atılmasına yardım ettiği belirtilen Osman Tosun'un da "suç delillerinin yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.