Antalyaspor, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda çeyrek finale yükseldi

Antalyaspor, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda çeyrek finale yükseldi
Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Fraport TAV Antalyaspor, deplasmanda Atakaş Hatayspor'u 2-0 yenerek çeyrek finale adını yazdırdı.

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu karşılaşmasında konuk olduğu Atakaş Hatayspor'u 2-0 yenerek çeyrek finale yükselen Fraport TAV Antalyaspor'un teknik direktörü Alfons Groenendijk, tur atlamanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Groenendijk, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, takımın gol yemeden kazanmasının ayrı bir anlamı olduğunu kaydetti.

Bu konuda uzun zamandır çalıştıklarını dile getiren Groenendijk, Hataysporlu Fatih Kurucuk'un ilk yarının sonunda kırmızı kart görmesinin maçın gidişatını değiştirdiğini belirtti.

Rakibin 10 kişi kalmasına rağmen boşluk bulmakta sıkıntı çektiklerinin altını çizen Groenendijk, "Aradığımız fırsatları ve boşlukları maçın son bölümünde bulduk. Şimdi çeyrek final sevincini yaşayıp, pazar günkü Fatih Karagümrük maçına odaklanacağız. Oradan da iyi bir sonuç çıkarırsak, haftayı güzel bir şekilde noktalayabiliriz. Deplasmanda Hatayspor'a karşı 2-0 kazanmak güzel. " ifadelerini kullandı.

- Erdoğan: "Hedefimize ulaşamadık"

Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan, kupada devam edemedikleri için üzgün olduklarını söyledi.

Maçın ilk yarısının istedikleri gibi gittiğini aktaran Erdoğan, "Kupada iddiamızı devam ettirmek ve finale kadar gitmek istiyorduk. Maalesef hedefimize ulaşamadık. Aslında maçın ilk yarısı istediğimiz gibi gidiyordu. Üçüncü bölgede baskı yaparak kazandığımız toplarla hücum yapmaya çalıştık. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. 3-4 çok net gol pozisyonuna girdik ama sonuçlandıramadık." diye konuştu.

Karşılaşmanın 45. dakikasında Fatih Kurucuk'un ikinci sarı kartla oyun dışı kalmasıyla, ikinci yarı ciddi bir şekilde sıkıntıya girdiklerini dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Savunma kısmını takımımın iyi yaptığını düşünüyorum. 85. dakikada yediğimiz gole kadar rakibe çok ciddi pozisyon vermedik. Hatta o dakikalarda Ayoeb El Kaabi'nin girdiği bir tane çok bariz pozisyonu var. Belki biz tur atlayan takım olacaktık ama maalesef 85. dakikada yediğimiz gol sonrası bu fırsatı değerlendiremedik. Üzgünüz. Şimdi önümüzde Göztepe maçı var. Fazla zamanımız yok. Çok çabuk bir şekilde özellikle zihinsel olarak toparlanıp, bu maça hazırlanmamız gerekiyor. İnşallah pazartesi günü burada kazanarak yine bir galibiyet serisine başlamak istiyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.