"Antep Fıstığı" Filme Adını Verdi

"Antep Fıstığı" Filme Adını Verdi
Yönetmenliğini Oğuz Yalçın'ın yaptığı, başrollerini İvana Sert, Orhan Uslu ve İlker Kurt’un paylaştığı "Antep Fıstığı" adlı filmin çekimleri, Gaziantep'te başladı- Yönetmen Yalçın:- "Bu film benim için bir gönül işi oldu. Ben de Antep'e gönül verdim. Ant

GAZİANTEP (AA) - Yönetmenliğini Oğuz Yalçın'ın yaptığı, başrollerini İvana Sert, Orhan Uslu ve İlker Kurt’un paylaştığı "Antep Fıstığı" adlı filmin çekimleri, Gaziantep'te başladı.

Yapımcı Meral Ay, kentteki bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında, yerel medyaya kendilerine verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

Bu filmle "aileye dokunacaklarını" aktaran Ay, "İlk kez yerel yapım şirketi, Anadolu'ya örnek olacak bir projeye imza atıyor. Gerçekten heyecan verici. İnanılmaz derece mutlu bir olay. Çok heyecanlı ve mutluyum. Çok güzel bir senaryo ve film oldu. İvana'ya böyle bir projede yer aldığı için çok teşekkür ediyorum. 8 Şubat'ta filmin galasını yapmayı hedefliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Yönetmen Oğuz Yalçın da Gaziantep'te çok fazla filmin çekildiğini ancak sadece kentin dekor olarak kullanıldığını söyledi.

Gaziantep'in dekorunun yanında çok daha güzel özelliklerinin bulunduğunu dile getiren Yalçın, bunun başında da insanlarının geldiğini aktardı.

Yalçın, bir yörenin güzelliklerini anlatmanın en güzel yolunun, filmde o yörenin insanlarının oynatılması olduğunu ifade ederek, "Bu film benim için bir gönül işi oldu. Ben de Antep'e gönül verdim. Antep'in değerlerini anlatmakla yetmez. Kendim de bir karar aldım, Antep'te birkaç belgesel yapacağım. Bunlarla ilgili çalışmalarım sürüyor. Yani bizim Antep sevdamız yeni başladı, süreceğine eminim. Bu filme yürekten inanan İvana ve ekibe teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Filmin başrol oyuncusu İvana Sert ise filmde "Antep'in fıstığı" rolüne kendisinin layık görülmesinden dolayı mutluluk duyduğunu belirtti.

Başta rol teklifini kabul etmediğini dile getiren Sert, bunun da Gaziantep'i bilmemesi ve çok yoğun olmasından kaynaklandığını anlattı.

Sert, Gaziantep'in sadece mutfağını bildiğini ifade ederek, "Bu konu hakkında yapımcı ile konuşunca fikrim değişti. Gaziantep'in dünyanın en eski şehirleinden olduğunu gördüm. Hakikaten bir kültür şehri. Bu filmin bir parçası olmak istedim. Bu filmde bambaşka bir İvana Sert var. Daha sade, masum bir İvana karşınıza çıkacak. Ekibimiz muhteşem. Bizden beklenileni inşallah karşılayabiliriz." dedi.

Senaryosunu Orhan Uslu'nun yazdığı filmde, Almanya’da doğup büyüyen ve dedesinden kalan mirası almak için Gaziantep’e gelen "Simge"nin (İvana Sert) başına gelen komik olaylar anlatılacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.