AP Başkanı Schulz: (2)

AP Başkanı Schulz: (2)
"Türkiye ile anlaşmak zorundayız ve umuyorum ki bu anlaşma uluslararası yasalarla uyumlu olur. AB'nin Türkiye ile imzalayacağı bir anlaşma Avrupa Konseyi, Cenevre Sözleşmesi, insan haklarına ilişkin uluslararası yasalar, kurallar ve düzenlemelerle uyumlu

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasında yarın yapılacak zirveye ilişkin, "Türkiye ile anlaşmak zorundayız ve umuyorum ki bu anlaşma uluslararası yasalarla uyumlu olur. AB'nin Türkiye ile imzalayacağı bir anlaşma Avrupa Konseyi, Cenevre Sözleşmesi, insan haklarına ilişkin uluslararası yasalar, kurallar ve düzenlemelerle uyumlu olmak zorundadır" dedi.

Schulz, gazetecilere yaptığı açıklamada, sığınmacı krizi konusunda bir anlaşmaya acilen varmak gerektiğini ve istenildiği şekilde uygulanması halinde kaçakçıları ortadan kaldıracağını söyledi.

AP Başkanı Schulz, sığınmacılar için düzenli şekilde kimliğinin tespit edilmesi ve ardından yeniden yerleştirilmesinin, kaçakçılarla anlaşmasından çok daha iyi olacağını belirtti.

Üye ülkelerin, sığınmacıların dağıtımı konusunda rol almadığını ve Türkiye ile iş birliği yapmadığına işaret eden Schulz, bu nedenle Türkiye ile anlaşmayı umut ettiklerini vurguladı. Schulz, "Türkiye ile anlaşmak zorundayız ve umuyorum ki bu anlaşma uluslararası yasalarla uyumlu olur. AB'nin Türkiye ile imzalayacağı bir anlaşma Avrupa Konseyi, Cenevre Sözleşmesi, insan haklarına ilişkin uluslararası yasalar, kurallar ve düzenlemelerle uyumlu olmak zorundadır" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 7 Mart'ta sunduğu sığınmacı krizine köklü çözüm getirecek ve AB-Türkiye arasında iş birliğini güçlendirecek teklifi bugün AB liderleri tarafında ele alınıyor. Liderlerin varacağı bir anlaşma yarın Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı Türkiye-AB Zirvesi'nde masaya gelecek.

(Bitti)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.