AP Başkanı Schulz İtalya’da

AP Başkanı Schulz İtalya’da
Schulz: - "Tabii ki kurallara saygılı olmalıyız ama kurallar da ekonomik büyümeye izin vermeli"- İtalya Başbakanı Renzi: - "Avrupa, bankalara yönelik kurallardan daha çok iş ve çalışma hayatıyla ilgilenmeli”

ROMA (AA) – Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, İtalya'da Avrupa'da ekonomik büyümeye ağırlık verilmesi yönünde mesajlar verdi.

Schulz'un Roma’daki başbakanlık sarayı Chigi’de İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile görüşmesinde, Avrupa’da öne çıkan ekonomi ve sığınmacı krizi gibi başlıca konular ele alındı.

AP Başkanı Schulz görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında İtalya Başbakanı ile her zaman açık ve net konuşabildiklerini dile getirerek, “Bugün anladık ki aramızda hemen hemen bütün uluslararası konularda bir uyum var” dedi.

Schulz, Renzi hükümetinin istikrarına dikkati çekerek, “İtalya, Akdeniz bölgesindeki en istikrarlı hükümete sahip ülke” ifadesini kullandı.

Renzi’nin eleştirdiği AB’nin ekonomi politikalarıyla ilgili Martin Schulz, “Tabii ki kurallara saygılı olmalıyız ama kurallar da ekonomik büyümeye izin vermeli” dedi.

Avrupa’da birlik için altına imza koydukları anlaşmanın ekonomik istikrar ve büyümeyi kapsadığını anımsatan Schulz, sadece istikrara ağırlık verilemeyeceğini ifade etti. Schulz, Avrupa Parlamentosu’ndaki pek çok vekilin de kendisiyle bu görüşü paylaştıklarını dile getirerek, "Küreselleşmeye karşı cevap, yeniden millileştirme olmamalı" diye konuştu.

Schulz, Avrupa’ya iyi bakmaları gerektiğini, iyi durumda olmadığını, bu yüzden yeni bir rüzgara, yürekli olmaya gereksinim duyulduğunu belirtti.

- "Avrupa, ekonomik ve sosyal politikasını değiştirmeli"

İtalya Başbakanı Renzi de AP Başkanı Schulz ile Avrupa gündemindeki konuları samimi şekilde bu önemli buluşmada ele aldıklarını ifade ederek, Avrupa’nın ekonomiden terörizme uzanan geniş bir yelpazede uluslararası düzeyde büyük bir mücadeleyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Ülkesinin, Avrupa’nın öneminin farkında olduğunu vurgulayan Renzi, “Biz şunun da farkındayız ki Avrupa, ekonomik ve sosyal politikasını değiştirmeli" dedi.

AB’nin ekonomi politikalarına daha önce yaptığı eleştirileri yineleyen Matteo Renzi, "Avrupa, bankalara yönelik kurallardan, düzenlemelerden daha çok iş ve çalışma hayatıyla ilgilenmeli. Mali bir Avrupa’dansa sosyal bir Avrupa’ya ihtiyaç var" diye konuştu.

"İtalya, Avrupa’dan esneklik beklemiyor. Esneklik zaten Avrupa’da var" diyen İtalya Başbakanı, İtalya’nın Avrupa’ya büyük sonuçlar getirmeyen ekonomi politikasını harekete geçirmeyi önerdiğini, aksi takdirde halkla Avrupa kurumları arasında kopukluk olacağını söyledi.

AB kurumlarıyla aralarında polemik olmadığını söyleyen Renzi, ülkesinin değiştiğini Avrupa’da artık rahatsızlık veren değil, öneriler getiren sesler çıkarttığını ifade etti.

Sığınmacı krizinde Avrupa’daki ciddi durumun devam ettiğini belirten Başbakan Renzi, "Problem çözülmüş değil. Halen hep birlikte farklı ortak bir strateji üzerinde çalışmaya, evini terk eden, ölüm riskinden kaçan insanlara yardım etmeye ihtiyaç var. Her şeyden önce siyasetçi değil, insanız” dedi.

Renzi, Avrupa’yı son dönemde sarsan teröre karşı da kültür ve yaşamlarını bozmak isteyen katilleri tek tek bulup ortaya çıkarmaya ihtiyaç olduğunu kaydetti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.