Apple, 161 Ülke'den Daha Büyük

Apple, 161 Ülke'den Daha Büyük
Apple'ın son açıklanan piaysa değeri tüm zamanların rekorunu kırdı.
Apple'ın son açıklanan piyasa değeri 701.7 milyar dolar. Bu rakam bir şirket için çok büyük diyebiliriz. Zira dev şirketler ancak 5-10 milyar dolarlık değerlerle el değiştirirken Apple'ın böyle bir büyüklüğe ulaşması bir rekor olarak değerlendiriliyor.
 
Ayrıca Apple'ın 701.7 milyar dolarlık değeri, 161 ülkenin GSYİH'sından daha büyük. Türkiye'nin 2013 yılı GSYİH'sının 820.2 milyar dolar olduğunu göz önünde bulundurursak, Apple bir şirket değil de bir ülke olsaydı dünya sıralamasında 19. büyük ekonomi olurdu.
 
Hatta daha net görülmesi açısından Apple'ın İsveç, İsviçre, Norveç, Yunanistan, Danimarka, Endonezya gibi ülkelerin GSYİH'sından daha büyük bir piyasa değeri olduğunu da belirtelim.
 
Şirketin piyasa değerini GSYİH'ya göre değerlendirmek tabiiki biraz yanlış olabilir. Zira zikredilen ülkeler şirket olsaydı ve satılacak olsaydı eminiz paha biçilemezdi, fakat yine de şirketin büyüklüğünü kıyas açısında GSYİH verilerine bakmak makul görünüyor.
 
Apple CEO'su Tim Cook, konuyla ilgili Aple'ın bu başarısının artık rekorlar kitabında yerini alması gerektiğini belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.