Apple, akıllı saatinin ne kadar sattığını açıklamayacak

Apple, akıllı saatinin ne kadar sattığını açıklamayacak
Apple’ın 2015’n ilk aylarında akıllı saatini satışa sunması ardından şirketin bu saatten ne kadar sattığını açıklamasını beklemeyin.

Apple CEO’su Tim Cook Pazartesi günü yatırımcılara yaptığı açıklamada şirketin iPhone ve iPad’lerin aksine saatin satışlarını raporlarına doğrudan koymayacağını söyledi. Bunun yerine Apple saatin satışlarını “diğer ürünler” kategorisi altında finansal raporlarına yansıtacak. Bu kategori içerisinde iPod, Apple TV ve diğer aksesuarlar da yer alacak.

 

Ancak Cook şirketin saatin satışlarını “diğerleri” kategorisi altına yerleştirmesinin bu ürünün kayda değer bir başarıya ulaşmayacağının beklentisini yansıttığı görüşlerine ise katılmadı.

Bu yöntemi seçmelerine neden olarak şirketin rakiplerine saat ile ilgili çok fazla bilgi vermek istememelerini gösteren Cook, “Rakiplerimiz bunu bekliyor. Bu bakış açısından bakıldığında diğer ürünler ile sonuçları birleştirmek yararlı olacak.” dedi.

Cook şirketin gelecekte “başka bir şeye” karar verebileceğini de sözlerine ekledi.

Apple Watch şirketin iPad’i tanıttığı 2010’dan bu yanaki ilk önemli cihazı olması açısından dikkat çekiyor. Cook, saatin Apple ürünleri içerisinde “en kişisel” ürünü olduğunu ve bu ürünün şirketin gelecekti temel ürünlerinden birisini olmasını beklediğini söyledi. Cook ayrıca Apple Watch’ın 2015’in ilk aylarında satışa sunulacağını da yineledi.

Apple, saatin üç yeni model ile geleceğini belirtmişti. En ucuz olanının 349 dolar olması beklenirken en pahalı olan modelinin ise kullanılacak kayış ve gövdesine bağlı olarak bin dolara kadar çıkabileceği ifade ediliyor.

Eğer Apple; iPhone, iPad, iPod ve Mac ürünlerinde olduğu gibi bu ürünün de gelirlerini ve satışlarını doğrudan verecek olsaydı saatin ortalama satış fiyatını hesaplamak mümkün olacak böylece hangi modelin daha iyi sattığı ortaya çıkacaktı. Ancak bu tarz bir fiyat bilgisi de yeni oluşan bir pazarda rakiplere değerli bir bilgi sunmuş olacaktı.

Apple’ın yeni getirdiği “hizmetler” segmentinde ise iTunes, App Store, Apple Pay ile yazılım ve diğer hizmetlerden gelen gelirlere yer verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.