Apple, Android'te buna izin vermeyecek

Apple, Android'te buna izin vermeyecek
Apple'ın yeni müzik servisiyle alakalı farklı detaylar ortaya çıktı.

Apple Music dün tanıtıldı. Zaten uzun zamandır bu hizmetin WWDC'de boy göstereceği de söyleniyordu. Şaşırıtcı bir sonuç değil. Cupertino merkezli şirket müzik yayını pastasından pay kapmaya bakıyor.

Aylık 10 dolara doya doya müzik ve farklı özellikler vurgusuyla tanıtılan Apple Music'te Spotify'dan da bildiğimiz çevirimdışı yani offline müzik dinleme özelliği de var.

Bir Apple sözcüsü, "Apple Music üyeleri kütüphaneden herhangi bir şeyi koleksiyonuna ekleyebilir. Albüm, video veya şarkı olabilir."açıklamasını yaptı. Ayrıca kullanıcının çevirimdışı dinlemek için de kaydedebileceğini sözlerine ekledi. Re/code'un raporladığı bu şekilde.

Apple'ın sitesindeki yeni müzik bölümü de bu açıklamayı doğruluyor.

Bunlara ek olarak Apple, Android'te 3 aylık bedava deneme süresi sunmayacak görünüyor. Deneme süresini ise Apple ID ile iOS kullanıcılarına sağlayacak. Bunun altında yatan asıl neden ise Apple ID desteğini Android platformunda uygulamamak istememesi. Muhtemelen güvenlik nedenlerinden dolayı. Hatta açıklamaya bakarsak, "Android'te ücretli üyelerimize Apple Music'in özellikleri sınırlı olacak." ibaresi düşülmüş.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.