Apple, Çin'deki 'iPhone' marka davasını kaybetti

Apple, Çin'deki 'iPhone' marka davasını kaybetti
Dünya teknoloji devi Apple, Çin'de açtığı "iPhone" markasına ilişkin davayı kaybetti

Dünya teknoloji devi Apple, Çin'de açtığı "iPhone" markasına ilişkin davayı kaybetti.

Pekin Belediyesi Yüksek Halk Mahkemesi, Apple'ın, "iPhone" markasını el çantası, telefon kılıfı ve pasaport kılıfı gibi deri ürünlerde kullanan Şintong Tiendi şirketiyle yaşadığı marka anlaşmazlığına ilişkin itirazını reddetti.

Mahkeme kararında, merkezi Pekin'de bulunan Şintong şirketinin Çin'deki deri ürünlerinde "iPhone" ismini kullanabileceğine hüküm verirken, şirketin Apple'dan önce 2010 yılında "iPhone" ismini şirket bünyesine tescil ettirdiği belirtildi.

Apple'ın deri ürünler için Çin'de "iPhone" ismini kullanmada tescil konusunda ilgili şirketten sonra başvuruda bulunduğu ve daha öncede başvuruda bulunduğunu kanıtlayamadığı için davanın firma aleyhine sonuçlandığı kaydedildi.

Öte yandan Şintong şirketi, Çin'de ürettiği deri ürünlerini tescilli olarak "IPHONE" ismi altında satışa sunuyor.

Apple'ın Çin'de ayrıca akıllı saati markası "iWatch"un isim hakkının Çinli şirketler tarafından "iWatch" veya "iWatching" olarak tescili edilmesi nedeniyle yaşadığı anlaşmazlıkları da bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.