Apple iTunes’ın müzik satışlarında büyük düşüş var

Apple iTunes’ın müzik satışlarında büyük düşüş var
Konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklara göre Apple Inc. ’nin iTunes mağazasındaki dijital müzik satışları bu yılın başından itibaren yüzde 13 ila yüzde 14 arasında düştü.

Geçen seneki gerilemeyle kıyaslandığında bu seneki düşüş çok daha derin. Uluslararası Fonografik Endüstrisi Federasyonu’na göre downloadlardan gelen küresel ciro 2013’te yüzde 2.1 aşağı indi. Ancak bu düşüş reklam destekli ve abonelik hizmetlerinden gelen ciro ile dengelenmişti. Böylece dijital cironun genelinde geçen sene bir büyüme kaydedildi.

10 yılı aşkın bir süredir gerileyen CD satışları da katıldığında dünyanın çoğunda müzik satışları yatay seyretmiş oldu. Ancak fiziksel ve dijital satışların da düştüğü Japonya bunun bir istisnası olarak görülüyor. 2013 yılında dünya genelinde kayıt edilen müziklerden gelen ciro 15 milyar doları buldu.

Download sayılarının düşmesi Apple’ın bu yılın başında kulaklık üreticisi Beats Electronics’i 3 milyar dolara almasının ana nedeni olarak görülüyor. Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kaynağa göre Apple, Beats Music’i yeniden yapılandırıyor ve gelecek yıl iTunes’ın bir parçası olarak yeniden piyasaya sürecek.

Apple hem fiziksel hem de dijital olarak dünyanın en büyük müzik satıcısı konumunda bulunuyor. Müzik dünyasının önde gelen isimlerine göre teknoloji devinin diğer download mağazalarındaki hakimiyeti özellikle öne çıkıyor.a

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.