Apple mı, Google mı, Microsoft mu?

Apple mı, Google mı, Microsoft mu?
Mobil uygulama mağazaları App Store, Google Play ve Windows Phone Store yukarıda saydığımız üç şirkete ne kadar para kazandırıyor? İşte bu sorunun yanıtı…

Apple’ın iPhone, iPad ve iPod touch cihazları ile; Google’ın Android işletim sistemine sahip akıllı telefon, tablet ve akıllı saatlerle ve Microsoft’un daWindows Phone işletim sistemli cihazlarla yer aldığı mobil pazarda rekabetin ilginç bir yönüne yakıdan bakacağız.

 

Apple’ın mobil uygulama mağazası App Store’da 1 milyonu aşkın uygulama bulunuyor. Google Play’de ise rakam 1.5 milyonu da aşmış durumda,Microsoft ise Windows Phone Store’da ciddi bir ivmeyi henüz yakalamamış olsa da 300 bin sınırına bir hayli yaklaştı.

Tek taraf yok

Bir uygulamanın geliştiricisi, kazanan tek taraf değil, içerisinde yer aldığı mağazaya da bir miktar kar bırakıyor. Peki bu devasa uygulama mağazaları, şirketlere ne kadar para getiriyor?

 

Yapılan bir araştırmaya göre Google Play’de yer alan bir uygulama Google’a ayda 1125 dolar kazandırıyor. Yaklaşık 1.5 milyonun üzerinde uygulamanın getirdiği gelir ise 1,7 milyar dolara yaklaşıyor. Apple’da ise bir uygulamanın getirdiği kazanç oldukça yüksek: 4000 dolar.

Apple faktörü

Bu noktada Apple’ın bu işten çok daha fazla kar elde ettiğini belirtmek mümkün. Elde edilen net gelir ise 4 milyar doları geçiyor. Microsoft’ta isegelir uygulama başına 625 dolar.

 

Google gelirleri artıracak

Her ne kadar Google, uygulama mağazası gelirlerinde Apple’ın arkasında yer alsa da Asya, Brezilya, Rusya ve Meksika gibi bölgelerde olağanüstü bir hızla yükseliyor ve rakamların daha da artmasına kesin gözüyle bakılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.