Apple Samsung'a Büyük Fark Attı

Apple Samsung'a Büyük Fark Attı
Akıllı telefonlar içinde 'phablet' kategorisinde Apple iPhone 6 Plus, Samsung Galaxy Note 4'e fark attı.

Apple Eylül ayında yaptığı lansman ile yeni nesil iPhone 6'ları önce tanıtmış ardından çok kısa bir süre içinde piyasaya sunmuştu. O tarihten itibaren satış rekorları kıran iPhone 6 ve iPhone 6 Plus"Büyük ekranlı ve daha büyük pilli bir iPhone olsa kesin alırım" sözünü söyleyen kişiler tarafından büyük oranda tercih edilmeye başladı.

SAMSUNG GALAXYNOTE 4'E FARK ATTI
 
Amerika'da Kasım ayında yapılan bir araştırma "phablet" kategorisindeki telefonların satış oranlarını ortaya koydu. Tüm pahblet telefonlar içinde satış oranını %41'e çıkartan iPhone 6 Plus özellikle rakibi Samsung GalaxyNote 4'e büyük bir fark attı.
 
Akıllı telefonlar içinde phablet kategorisinin %8 olan 2013 satış oranının %2 artarak tüm akıllı telefon piyasasında pahblet telefonların satış oranının % 10'a çıktığını da belirtelim. Yapılan yorumlara göre bu artışın iPhone 6 Plus'tan kaynaklandığı belirtilmektedir.
 
Galaxy Note 3 ya da Galaxy Note 2 sahiplerinin zaten büyük ekranlı bir Note 4 alabileceklerinin altı çizilirken özellikle küçük ekranlı iPhone sahiplerinin "phablet" kategorisindeki iPhone 6 Plus'a geçmeleri bu pazarın %25  büyümesine sebep olduğunun altı çizilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.