Apple, tüketicileri kandırmaktan dolayı mahkemelik oldu!

Apple, tüketicileri kandırmaktan dolayı mahkemelik oldu!
Dünya teknoloji devi Apple, İphone model telefonlarının tanıtımında yaptığı hata nedeniyle, tüketiciler tarafında eleştirilerek, mahkemelik oldu. ABD'li Paul Orshan ve Christopher Endara şirketi kandırıldıkları gerekçesiyle dava etti.

iOS 8'in telefonların hafızasının yüzde 20'sini doldurduğunu belirten ABD'li Paul Orshan ve Christopher Endara, şirketin iPhone'ların hafızası dair kullanıcılarını yanılttığı iddiasını mahkemeye taşıdı. Eylül 2014'te tanıtılan iPhone 6 ve 6 Plus 16, 64 ve 128 GB seçenekleriyle satışa sunuldu. Bu bellek sahasının tamamını kullanamayan Orshan ve Endara, bu yüzden şirketin bulut sistemi iCloud'a ödeme yapmak zorunda kaldıklarını iddia etti. Orshan ve Endara avulatları Apple'ın bu uygulama sayesinde haksız gelir elde ettiğini iddia ediyor ve ABD merkezli şirketin kullanıcılarına tazminat ödemesini istiyor. iPhone kullanıcılarının açtığı davanın ardından ABD merkezli şirket konuyla alakalı resmi bir açıklamada bulunmadı. Kaliforniya'da görülecek davanın ne vakit başlayacağı ise şimdilik bilinmiyor. Aralık ayında, bir dönem iTunes üzerinden kullanıcılarına kısıtlamalar koyarak haksız getiri elde ettiği öne sürülen Apple, mahkemeye verilmiş, iddiaların sahibi Avukat Patrick Coughlin'nin açtığı davada gülen taraf Apple olmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.