Arabası olanlara önemli uyarı: Sakın arabada bırakmayın

Arabası olanlara önemli uyarı: Sakın arabada bırakmayın
 Editör
Yoğun kış aylarını yaşadığımız bir dönemde arabası olanlara uyarı geldi.

Havaların soğumasıyla birlikte araç içinde bırakılmaması gereken ürün ve eşyalar hakkında uyarı geldi.

KESİNLİKLE BIRAKMAYIN

Sıcaklıkların düşmesiyle birlikte genleşme tehlikesinden dolayı içinde sıvı olan camlar ve teneke kutular, hava sıcaklığının saklama sıcaklığının çok altına düşebilmesi ihtimali yüzünden ilaçlar kesinlikle arabada bırakılmamalı.

HIZLA BOŞALIR VE HASAR GÖRÜR

Bunların yanında, devre kartları ve metalleri düşük sıcaklıklara duyarlı olduğundan kesinlikle dizüstü bilgisayarlar, tabletler, akıllı saatler veya akıllı telefonlar gibi elektronik cihazları bırakmanınız gerekir. Lityum-iyon piller ayrıca sıfırın altındaki sıcaklıklarda hızla boşalabilir ve hasar görebilir.

AHŞAP NESNELERE DE DİKKAT

Soğuk, ahşapta çatlaklara neden olabileceğinden, ahşap nesneleri arabada geçici olarak saklamak da iyi bir fikir değildir. Taşımacılık işi ile ilgilenenler için bu aynı zamanda kaplamalı mobilyalar için de geçerli.

GENLEŞME TEHLİKESİ VAR

Ayrıca, içindekiler donacağından ve kutular genleşeceğinden veya aşırı genleşeceğinden ve aşırı durumlarda patlayarak açılacağından, yiyecekleri arabada teneke kutularda ve kavanozlarda bırakmamalısınız.

CAMLAR PARÇALANABİLİR

Cam ise soğuktan dolayı sıvının genleşmesiyle anında parçalanır. Bu nedenle parfüm de arabada bırakılmaması gereken eşyalar arasında.

İLAÇ ARABADA DURSUN DEMEYİN

Ayrıca eksi 15 derecede saklamaya uygun olmadıkları için ilaçları da arabada bırakmamalısınız.

Bazı preparatlar soğuğa maruz kaldığında etkinliğini kaybedebilir. İlaçları arabada bırakmamanız gerekiyorsa, bunları küçük, astarlı bir çantada tutmalısınız.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.