Araç bakımında sıcak havalara dikkat!

Araç bakımında sıcak havalara dikkat!
 Editör
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte tamirciler, kış lastiklerinin değiştirilmesi gerektiği konusunda sürücüleri uyarıyor. Yaz aylarında kış lastiği kullanmak hem yakıt tüketimini artırıyor hem de kaza riskini yükseltiyor.

Son zamanlarda hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte yollarda da yaz mevsimi kendini göstermeye başladı. Bu durum, kış lastiklerini hala kullanmaya devam eden bazı araç sahipleri için tehlike doğuruyor.

i-1.webp

Kış lastikleri, soğuk havalarda daha iyi yol tutuşu sağlamak için özel olarak tasarlandı. Ancak hava sıcaklığının 7°C'nin üzerine çıkmasıyla birlikte kış lastiklerinin performansı önemli ölçüde azalır.

i-2.webp

YAZ AYLARINDA KIŞ LASTİĞİ KULLANMANIN BİRÇOK RİSKİ VARDIR

YOL TUTUŞU AZALIR

Sıcak asfaltta kış lastiklerinin yumuşak kauçuğu erimeye başlar ve bu da yol tutuşunda önemli bir azalmaya neden olur. Bu durum ani frenlemelerde ve virajlarda kaymalara yol açarak kaza riskini artırır.

FREN MESAFESİ UZAR

Kış lastiklerinin frenleme performansı da sıcak havalarda düşer. Bu da fren mesafesinin uzamasına ve kazaların artmasına neden olur.

YAKIT TÜKETİMİ ARTAR

Kış lastiklerinin sürtünme katsayısı daha yüksektir. Bu durum da motorun daha fazla güç harcamasına ve yakıt tüketiminin artmasına neden olur.

Kış lastiklerinizi 1 Nisan 2024 tarihi itibari ile değiştirmeniz yasal olarak zorunlu olmasa da, kazaya davetiye çıkarmamak için en kısa sürede değiştirmeniz tavsiye edilir.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.