Araçlarınızda yaz-kış antifrizi eksik etmeyin 

Araçlarınızda yaz-kış antifrizi eksik etmeyin 
Kış gelmesiyle birlikte araç bakımı yaptırmak isten sürücüler oto tamircilerin yolunu tuttu. Oto tamir ustaları ise sürücülere uyarılarda bulunarak, araçlarında yaz kış antifrizi eksik etmemeleri gerektiğini söyledi

Soğuk kış günlerinde “Araç Kışlık Bakımı” tedbirleri hayati önem taşıyor. 1980 yılından itibaren araç bakım işiyle uğraşan Mehmet Emin Çetinkaya, havaların soğumasıyla birlikte işlerde artış olduğunu kaydetti. Çetinkaya sürücülerin kışın mağdur olmaması için, kar yağmadan araçların kışlık bakımlarını yaptırmalarını ve araçların yaz-kış antifrizi eksik etmemelerini söyledi.

TEKNOLOJİ İMKANI SUNDU

Havaların soğumasıyla birlikte işlerde artış olduğunu belirten Otoklinik İşletme Sahibi Mehmet Emin Çetinkaya, “Kış geldi, işler gayet iyi. Gelen müşteriler, ön düzenden şikayetçi. arabalarının ön düzenleriyle alakalı sıkıntıları var. Arabalarda önceden tek olan özellik teknolojiyle birlikte daha da fazlalaştı bu da araçların daha fazla arızalanmasında etkili oluyor. Teknoloji imkanı sundu. Lüks tüketim arttı. Lüksle beraber de arıza sayımız arttı” dedi.

ÇOK HIZLI ISINAN BİR MADDE

Çetinkaya, kış aylarında sürücülerin dikkat etmesi gereken hususlara da değinerek, sürücülerin yaz kış araçlarında antifrizi eksik etmemesi gerektiğini söyledi. Çetinkaya, “Biz yazın antifrize gerek yok, kışın gerek varmış gibi düşünüyoruz. Halbuki antifriz çok hızlı soğuyan ve çok hızlı ısınan bir madde. Dizel araçların ısıtma bujileri kontrol edilmeli. Cam suları antifrizleri tam olmalı. Araç yağ bakımlarının da kış gelmeden yaptırılması gerekir. Kış gelmeden herkes akülerin bakımını da yaptırsın. Şoförlerin çok soğuk havalarda arabalarını birkaç dakika fazla çalıştırıp motor ısındıktan sonra hareket etmeleri gerekiyor. Araba, otomatik şanzımanlı ise çok soğuklarda birkaç kilometre yavaş yavaş gidilmesi gerekiyor” diye konuştu.

160 TL OLDU

Bu sene kullanılan malzemelere de zam geldiğini kaydeden Çetinkaya, “Geçen sene 85 TL’ye sattığımız malzeme bu sene 100 TL oldu. Yağda 20 liralık artış söz konusu. Petrolle beraber Euro/Dolardaki artış malzeme fiyatlarına da yansıdı. İster istemez bu da bizim ürünlerdeki fiyatlarımızı etkiledi” şeklinde konuştu.

KIŞLIK LASTİĞİ İHMAL ETMEYİN

Kış aylarında sürücülerin araç lastiklerine de gereken ehemmiyeti göstermesi gerektiğini de ifade eden Çetinkaya, “Lastiklerde iyi bir marka, iyi bir kış lastiği lazım. Küçük bir çarpma anında bile birkaç takım lastik parası vermektense havalar soğumadan yaz bitmeden herkes kışlık lastik taktırması lazım. Lastik silecekler de kışın çok önemli. Sürücüler bu konulara ne kadar dikkat ederse kazalar da o derece azalır. Ben buradan sürücülere, bir an önce kış lastiklerini taktırmalarını, kış bakımlarını yaptırmalarını dolayısıyla da hem kendilerini hem de trafiği riske atmamaları öneriyorum” dedi.

(Haber: Uğur Sarı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.