Aralarında husumet bulunan aileler barıştı

Aralarında husumet bulunan aileler barıştı
Şanlıurfa'da iki aile arasında 10 yıl önce bir kişinin öldüğü arazi kavgasının ardından başlayan husumet, barış yemeğiyle sonlandırıldı

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da iki aile arasında 10 yıl önce 1 kişinin öldüğü kavganın ardından başlayan husumete barış yemeğiyle son verildi.

Kent merkezinde ikamet eden Oruç ve Tetik ailelerinin bazı fertleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle 2006 yılında yaşanan silahlı kavgada Halil Oruç hayatını kaybetmişti. Olayın ardından aile bireyleri arasında başlayan husumet, Toplumsal Barışı Sağlama Derneği Başkanı Feridun Öncel ve aile büyüklerinin araya girmesiyle sonlandırıldı.

Barışmaya ikna edilen aileler, Eyyübiye Mahallesi'ndeki taziye evinde bir araya gelip kucaklaşarak, aralarındaki huzursuzluğu bitirdiklerini ilan etti.

Öncel, bölgedeki bir husumetin daha son bulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye'nin zor günler geçirdiğini ifade eden Öncel, "Birliğimize ve bütünlüğümüze yönelik bu saldırılar karşısında iç hesaplaşmalarımızı ve kişisel çekişmelerimizi bir tarafa bırakmalıyız. Ülkemizde oluşturulmak istenen kaos ortamının bertaraf edilmesi için din, dil ve ırk ayrımı yapmadan tek vücut olmamız gerekiyor. Bu vesileyle iç barışımızı tehdit eden kan davalarının da son bulması gerekiyor" diye konuştu.

Daha sonra mahallede barış yemeği yendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.