Arama Motoru Google 'dan bir yenilik!

Arama Motoru Google 'dan bir yenilik!
Arama Motoru Google 'ın arama motoruna satın alma tuşu ekleyeceği öğrenildi.

Arama Motoru Google , sadece mobil cihazlarda geçerli olacak içerikle eBay ve Amazon gibi firmalara rakip olacak.


Arama Motoru Google , Sosyal Medya Sitesi Facebook ve Twitter'ın ardından sosyal alışveriş alanına adım atmaya hazırlanmakta . Wall Street Journal'da bulunan habere göre, arama motoruna yerleştirilecek 'Shop on Arama Motoru Google ' seçeneği, kullanıcılara aradıkları ürünü doğrudan satın alma fırsatı verecek.


Kullanıcılar alışveriş tuşuna tıkladıklarında, ürünün boyutu ve rengi gibi özellikleri belirleyebilecekleri sayfaya yönlendirilecek. Satın alınan ürün, perakendecilerden doğrudan alıcıya gönderilecek, böylece Arama Motoru Google Amazon gibi depolama yapmayacak. Arama Motoru Google , alıcı tecrübesinin kaybolmaması için anlaşacağı perakendecilere pazarlama programlarını sunma fırsatı da sunacak. Dahası, kullanıcıların yönlendirileceği sayfalar markaların reklamlarıyla ve başka ürünlerin bağlantılarıyla dolu olacak. Bitcoin'in de dahil olması beklenen birden fazla ödeme şeklinin geçerli olacağı alışverişte, satıcılar sadece bağlantılarına gercekleşen tıklama kadar ödeme alacak. Kredi kartı bilgileri ilerki zamanlarda yapılacak olan alışverişler için saklanacak ve sadece Arama Motoru Google 'da bulunacak.


Arama Motoru Google , arama motorunun mobil cihazlardaki kullanımının PC'yi geride bırakmasının avantajını alışveriş tuşuyla kullanmak istiyor. Yalnızca mobilde geçerli olacak içeriğin Mayıs sonu ya da Haziran başında yaşama geçebileceği açıklandı .


( Al Jazeera, WSJ)
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.