Arap İnsan Hakları Enformasyon Ağı:

Arap İnsan Hakları Enformasyon Ağı:
"Arap hükümetlerinin çoğu terör ve radikalizmle mücadele için net bir plan ortaya koymadı ama bunları basın ve ifade özgürlüğünü kısıtlamaya gerekçe olarak kullandı"

KAHİRE (AA) - Arap İnsan Hakları Enformasyon Ağı, Arap hükümetlerinin çoğunun terör ve radikalizmle mücadele için net bir plan ortaya koymadığını ama bunları basın ve ifade özgürlüğünü kısıtlamaya gerekçe olarak kullandığını belirtti.

Arap İnsan Hakları Enformasyon Ağı'ndan yayımlanan 2015 yılı ifade özgürlüğü değerlendirme raporunda, Arap hükümetlerinin çoğunun terör ve radikalizmle mücadele için net bir plan ortaya koymadığı, fakat bunları basın ve ifade özgürlüğünü kısıtlamaya gerekçe olarak kullandığı ifade edildi.

Raporda, Arap ülkelerinin terörle mücadeleyi, 5 ülkede patlak veren (Tunus, Mısır, Libya, Suriye ve Yemen) onur devrimlerini yok etme çabasıyla demokrasi isteyenleri ve yönetimi eleştirenleri susturmak, bunlara karşı yasa ve kanun çıkarmak için kullandığı belirtildi.

Arap ülkelerinde ifade özgürlüğünü kullananların, basın özgürlüğü ve yaratıcılık özgürlüğü kapsamında işini yapanların, hukuki takibata maruz bırakıldığı vurgulanan raporda, ayrıca solcu ya da liberal olsa dahi yönetimi eleştirenlere teröre destek suçlamasının yöneltildiği vurgulandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.