Arap Mağrip Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısı

Arap Mağrip Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısı
Tunus Dışişleri Bakanı Humeys el-Cihinavi, terörle mücadele ve terörün bölgede yayılmasının önlenmesi için Mağrip ülkelerine ortak güvenlik yaklaşımlarını çok boyutlu netleştirmeleri çağrısında bulundu

TUNUS (AA) - Arap Mağrip Birliği Dışişleri Bakanları 34. Dönem Toplantısı, Tunus'ta başladı.

Başkent Tunus'ta düzenlenen toplantının açılış oturumunda konuşan Tunus Dışişleri Bakanı Humeys el-Cihinavi, terörle mücadele ve terörün bölgede yayılmasının önlenmesi için Mağrip ülkelerine ortak güvenlik yaklaşımlarını çok boyutlu netleştirmeleri çağrısında bulundu.

Tunus'un Libya'ya askeri müdahaleyi reddettiği tutumunu koruduğunu söyleyen Cihinavi, uluslararası topluma, Libya halkının yaşadığı sıkıntılara son verme konusunda çalışmalar yürüten Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne destek vermedeki sorumluluklarını yerine getirme çağrısında bulundu.

Arap Mağrip Birliği Genel Sekreteri Habib bin Yahya da konuşmasında, bölgenin tanık olduğu ekonomik ve güvenlik sorunlarına karşı Mağrip ülkelerinin birlik ve beraberlik içinde olmasından başka çaresinin bulunmadığını vurguladı.

Toplantıda konuşan Arap Mağrip Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısı Dönem Başkanlığını yürüten Libya Başkanlık Konseyi Müzakerecisi Muhammed Tahir Seyyale de "Bölgede terör, aşırılık, yasadışı göç ve organize suçlarla mücadele için koruma ve güvenlik stratejilerinin uygulanması için çalışmak gerekir." dedi.

Cezayir'in Mağrib ve Afrika İşlerinden Sorumlu Delege Bakanı Abdulkadir Mesahil de uluslararası ortaklara, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin sorumluluklarını ve görevini yerine getirmede destek vermeleri çağrısında bulundu.

Mesahil, "Cezayir, Libya'nın içinde bulunduğu ekonomik, güvenlik ve siyasi zorlukları aşması için Libya kurumlarıyla birlikte çalışmaya hazırdır." dedi.

Libya, Tunus, Cezayir, Fas ve Moritanya'nın üye olduğu Arap Mağrip Birliği, Fas'ın Merakeş kentinde 17 Şubat 1989'ta kurulmuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.