Arı Soktuktan Sonra Kalp Krizi Geçirdi

Arı Soktuktan Sonra Kalp Krizi Geçirdi
Konya'da dudağının altından arı sokması sonucu vücudunda başlayan ağrı ile birlikte göğsü sıkışan 63 yaşındaki Ramazan Kaya'nın kaldırıldığı hastanede kalp krizi geçirdiği anlaşıldı.

Konya'da dudağının altından arı sokması sonucu vücudunda başlayan ağrı ile birlikte göğsü sıkışan 63 yaşındaki Ramazan Kaya'nın kaldırıldığı hastanede kalp krizi geçirdiği anlaşıldı. Hastanede anjiyo yapılan Kaya'nın tıkanan damarı stent takılarak açıldı.

Konya'da emekli 63 yaşındaki Ramazan Kaya evinin bahçesinde otururken dudağının altından arı soktu. İlk etapta arı sokmasını önemsemeyen Kaya'nın yaklaşık 20 dakika sonra vücudundaki ağrı artarak göğüs kafesi sıkışmaya başladı. Kaya, ailesi tarafından acil olarak Mevlana Üniversitesi Hastanesi'ne getirildi. Acil serviste yapılan tetkikler sonucu kalp krizi geçirdiği belirlenen Kaya'ya anjiyo yapıldı ve tıkanan damarı stent takılarak açıldı.

Arı sokmasına bağlı kalp krizinin klinikte nadir görülen bir durum olduğunu belirten Mevlana Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı doktorlarından Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Katlandur, "Normal bir arı sokması hayati risk taşımaz. Ancak çok sayıda arının saldırısına maruz kalan veya arı sokması sonucu alerjik reaksiyon gelişen hastaların hastanede tedavi edilmeleri gerekir. Özelikle alerjik bünyeli kişilerde çok daha tehlikeli olabilir. Arı sokmasına bağlı gelişen kalp krizi de klinikte nadir olarak görülür. Hastada arı sokmasını takiben göğüs ağrısı olmuş ve acil servise başvurmuş. EKG çekildikten sonra kalp krizi geçirdiği görülmüş ve anjiyoya alındı. Tıkalı olan damarı stent takılarak açıldı. Şok tablosunda olan hastamızı bir süre yoğun bakımda misafir ettik ve 5 gün sonra taburcu ettik." dedi. Katlandur, böyle hastalara zamanında yapılan uygun tedavinin hayat kurtarıcı olduğunun altını çizdi.

Yapılan müdahaleyle hayata dönen Kaya ise kendisini daha önce da arı soktuğunu ancak bu kez daha farklı olduğunu ve neredeyse öleceğini söyledi

 

KAYNAK:HABERLER.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.