Arınç: Hedefleri Ak Parti iktidarını sonlandırmak

Arınç: Hedefleri Ak Parti iktidarını sonlandırmak
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yüzde 10'luk seçim barajının kaldırılmak istenmesinin amacının, AK Parti iktidarını sonlandırmak olduğunu savunup, Anayasa Mahkemesi'nin başvuruyu reddedeceğine inandığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ak PartiYunusemre İlçe Teşkilatı'nın, Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi'ndeki kongresine katıldı. Kongrede konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Manisa ile arasında gönül bağı olduğunu ifade etti. Bakan Eroğlu, "Bugüne kadar Türkiye'de bir ekonomi istikrar varsa bu tamamen siyasi istikrara bağlı. Geçmişte hükümetler vardı ama ömürleri 18 aydı. 18 ayda bir bakan, meclisin kapısından girip çıkmayı öğrenemez. Büyük yatırımları düşünmesi mümkün değil. İşte AK Parti'nin farkı budur. Muazzam bir dönüşüm başlattık. İnsanlar güzel şeylere çok çabuk alışıyor. Allaha şükür 23.5 milyar dolar IMF borcunu ödedik. Şu an IMF'ye 5 milyar dolar borç verecek istikrarlı bir Türkiye var. Bizim yaptıklarımıza muhalefetin hayalleri bile yetişemez. Bu millet size iktidar yüzü göstermeyecek. Hesaplar yapılıyor ama aziz milletimizin bu hevesleri kursaklarında bırakacak" dedi.


"AK PARTİ'DEN İLLALLAH DİYENLER VAR"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun ardından partililere seslenen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, tezahüratlarla karşılandı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yerel seçimlerin ardından geçen 8 aylık sürede Manisa'ya gelemediğini belirtip, AK Parti Hükümeti'nin yaptığı icraatları anlattı. Muhalefet partilerini eleştiren Başbakan Yardımcısı Arınç, " 12 seneden beri çok güzel şeyler yaptık diye düşünülebiliriz. Bazı şom ağızlılar da 'Siz ne yaptınız' diyebilir. 12 senede bu kadar yapılan şey var. İnadına bana diyor ki 'Ne yaptınız?' 'Kuldan utan, Allah'tan kork' derler. İzmir havalimanına geldik, bizim eserimiz. İzmir yoluna girdim, o yolu da biz yaptık. Ulaşım adına, eğitim adına,sağlık adına ne varsa bizim dönemimizde oldu" diye konuştu.

CHP'nin kongre yapmadığını, MHP'nin ise kongrelerine yeni başladığını dile getiren Başbakan Yardımcısı Arınç, AK Parti'nin ocak ayında kongrelerini bitireceğini hatırlattı. Arınç, "Haziran ayında milletimizin önüne çıkacağız. 7 Haziran'da büyük seçimler olacak. Bu seçimler yeni bir iktidarı getirecek. Çalışmalarımızı ona göre yapmamız lazım. Yeni bir başbakanımız var. Cumhurbaşkanımız kadar çalışkan, halk sevgilisi olan bir insandır. Onun genel başkanlığında da başarılı olacağız. Şunu göz önünde tutmamız lazım. Böylesine istikrarlı bir dönem gelmemiştir. Bu birilerinin işine gelmiyor. 'AK Parti dönemi sona ersin.' AK Parti'den illallah diyenler var inanabiliyor musunuz? Şu anda tüm anketler önümüze geliyor. Halk karşı karşıya kaldığı hizmetlerden dolayı memnun. Bizim potansiyel oyumuz yüzde 60'lara yakındır. Bizim hedeflerimiz büyük. Şimdilik 2023, ondan sonra 2053, daha sonra 2071 Malazgirt'in bininci yılı. Allahın izniyle kıyamet kopmazsa, fitne fesat olmazsa, bizde yanlış işler yapmazsak, bizim içimiz de kötülükler çoğalmaya başlamazsa daha varız. 'Her günde kaymaklı baklava olmaz ki. Değişseniz iyi olacak' diyenler olabilir. 'Bunlar gitse yerine başka hükümet kuralım' deseler, kimle kuracaklar. Bizim yaptıklarımızı nasıl yapacak, ülkeyi nasıl yönetecekler? Bunlar üç günde ülkeyi berbat ederler. Bunlarda dış politika, bütçe, yatırım, barajlar yapmak yok" dedi.

"HEDEFLERİ YOK"

AK Parti iktidarına karşı dışta ve içte çeşitli güçlerin planlar yaptığını savunan Arınç, Türkiye'nin büyüme hızında yükseliş, işsizlikte ise düşüşte olduğunu dile getirdi. Arınç,"İçimizde de bir türlü büyüyememiş, güdük kalmış partiler var. 'Bize de ne zaman sıra gelecek' diyorlar. Yürü anca gidersin. Senin büyük hedeflerin yok ki. Benim genel başkanım diyor ki 'İkinci parti olursam bırakırım.' Kılıçdaroğlu'na 50 defa, Bahçeli'ye 50 defa söyledim, 'Hedef koyun' diye. Koymadılar, koyamadılar. Bunlar hala 'Ne yapsak ne etsek Türkiye'yi bu iktidardan kurtarsak' diyorlar. Her şeyi yaptılar, bu partiyi kapatmak, içinden çökertmek için hesaplar yaptılar. Türkiye'de bir takım suikastları tertipleyecek duruma geldiler. Hiçbirinde muvaffak olamadılar" diye konuştu.

"YENİ KOMPLOLARLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

Muhalefetin tek hedeflerinin AK Partiyi iktidardan uzaklaştırmak olduğunu savunan Arınç şöyle devam etti:

"'O gitsin de Türkiye ne olursa olsun' diyorlar. Biz saf saf soruyoruz, 'Nasıl bir iktidar gelecek' diye. 'Bunlar gitsin, Türkiye yansın bitsin umurumuzda değil' diyorlar. Yeni komplolarla karşı karşıyayız. Bunlardan biri de Anayasa Mahkemesi'nin bireysel başvuruda bulunan üç partinin teklifinin kabul edilip edilmeyeceği. Yüzde 10 barajı konuşuluyor. Bu barajlardan en çok şikayet etmesi gereken bizlerdik. O zamanlar barajın altında kaldık. Biz iktidar olma düşüncesi ile kurulmuştuk, bütün barajları yıktık geldik. Saadet Partisi, Demokratik Sol Parti, büyük birlik partisi başvurdu. Bunların potansiyeli yüzde 1 civarındadır. Barajı kaldırırsanız bunlar yüzde yüz oylarını artırsalar yüzde 2 oy alacaklar. Peki yüzde 2'lik partiler iktidar mı olacak? Bir kurnazlığın hesabın ortaya çıkması bakımından söylüyorum. Öyle partiler var ki, tabelası yok, ismini kimse hatırlamıyor. Ortaya çıksan 40 tane adamın selam vermeyeceği adam niye parti kurar? Amaç çok partili siyasete tekrar geri dönüştür."

ANAYASA MAHKEMESİNE MESAJ

Arınç, istikrarı düşünen Anayasa Mahkemesi'nin hem Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin hem de kendisinin verdiği kararlara bakarak bu talepleri ret edeceğini ümit etiklerini dile getirip, "Aksi takdirde parlamento yasama organı mutlaka üstüne düşeni yapacaktır. Anayasa Mahkemesi'nin kararı yasa koyucu bir hüküm ifade etmiyor. Hak ihlali var derse biz yasama organıyız istikrarı sağlayacak tedbirleri alırız. Bu kadar çok parti varsa oylar onlara ayrılsın, parçalı bir parlamento gelsin, hükümet daha az oyla iktidar olsun istiyorlar. Bir omuz daha atarsak hükümeti düşürürüz, hesap bu" dedi.

"CHP İLE HDP İTTİFAK YAPMAYA HAZIRLANIYOR"

Bazı partilerin seçimlerde ittifak yapmaya hazırlandığını öne süren Arınç, CHP ve HDP'nin birlikte seçime girebileceğini söyledi. Arınç, "Tezgahlanmaya çalışılan şey CHP ile HDP'nin birlikte seçimlere girmesidir. HDP'den bahsediyorum, olaylarda Türkiye'ye kan kusturan, ırkçı söylemleriyle, şiddetle, terörle, milletten baskıyla oy toplamaya çalışan bir partinin CHP ile seçimlere beraber girebileceğinden bahsediyorum. Bu CHP'nin tercidir. Böyle bir birliktelik olursa gerçek yüzünü de göstermiş olur. CHP'nin HDP ile seçimlere girmesi matematik kurallarına aykırıdır. İki ile ikiyi toplarsan dört eder de CHP'nin kendi seçmeninden yüzde kaçı bu beraberliği gördükten sonra oy verir onu da hesaplamaları lazım. Belediye seçimlerinde CHP ile MHP çok güzel alışverişte bulundular. Başka bir partinin arkasından gidersen varlığın tartışılır. Bu seçimler AK Parti'nin bundan sonra devam edip etmeyeceğin göstereceği için dışımızdakiler ne kadar çok hainlik varsa yapacaktır" diye konuştu.

"BARAJI KONUŞACAK TEK İNSAN VEYSEL EROĞLU'DUR"

Yüzde 10'luk baraj tartışmasına esprili bir yorum da yapan Arınç, "Sizin barajları konuşmaya hakkınız yok. Yüzde 10 barajını konuşunca aklıma geldi. Türkiye'de bir tek kişinin hakkı var o da Veysel'dir. Veysel Eroğlu'ndan başka barajı konuşacak insan yok Türkiye'de. Yüzde 9.5 alsan ne olur? Sen daha binde 8'lerdesin. Bizim tavana değecek boyumuz var hamdolsun. Senin gibi 8 partiyi toplasan ayak boyumuzu geçmez. Biz bunlardan korkmuyoruz. 'Baraj olunca AK Parti bunun altında kalacak' diyen bir zavallı varsa, gezi zekalılar varsa bu kesinlikle mümkün olmayacak" dedi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, son olarak 9 milletvekili çıkaracak olan Manisa'da, partisinden en az 6 milletvekili olmasını istedi.

Öte yandan Yunusemre İlçe Teşkilatı'nın tek liste ile gidilen olağan kongresinde genel merkezin tek aday olarak çıkardığı Zafer İkinci, 400 delegenden sandık başına giden 396'sının tamamının oyunu alarak yeni ilçe başkanı oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.