Arjantin Brezilya’daki siyasi krizden endişeli

Arjantin Brezilya’daki siyasi krizden endişeli
Arjantin hükümeti, Brezilya’da yaşanan siyasi krizin ikili ilişkileri etkilemesinden kaygı duyulduğunu açıkladı

BUENOS AİRES (AA) – Arjantin hükümeti, Brezilya’da bir süredir devam eden siyasi kriz nedeniyle iki ülke arasındaki ilişkilerin zarar görmesinden endişe duyulduğunu açıkladı.

Arjantin Bakanlar Kurulu Başkanı Marcos Pena, basına yaptığı açıklamada, “Endişe verici bir durum çünkü Brezilya bizim en büyük stratejik ortağımız” ifadelerini kullandı.

Pena, Brezilya’daki siyasi krizin kurumsal olarak çözülmesini beklediklerini belirtti.

Arjantin ve Brezilya; Paraguay, Uruguay ve Venezuela’nın da aralarında bulunduğu Güney Amerika Ortak Pazarı’nın (Mercosur) en önemli iki üyesi olarak biliniyor. İki ülke, sanayi ürünlerinin pazarlanması konusunda karşılıklı olarak en önemli hedef nokta konumunda yer alıyor.

Yakın zamanda Arjantin Dışişleri Bakanı Susana Malcorra da Brezilya’daki siyasi kriz nedeniyle tedirgin olduklarını açıklamıştı.

Brezilya’da hafta sonu, hakkında yolsuzluk soruşturması başlatılan eski Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva'nın, hükümet genel sekreteri olarak atanmasının protesto edildiği gösterilere yaklaşık 3 milyon kişi katılmıştı.

Devlet Başkanı Dilma Rousseff karşıtları, iki hafta önce hakkında yolsuzluk soruşturması açılan Silva'nın, hükümet genel sekreterliğine atanmasının kendisini dokunulmazlıkla korumak için atılan bir adım olduğunu iddia etmişti. Toplumun uydurma bilgiler, yanlış uygulamalar, anayasal güvencelerin ihlal edildiği iddiaları ve olayların abartılmasıyla provoke edildiğini söyleyen Rousseff, "Darbeler bu şekilde başlar" açıklamasında bulunmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.