Arjantin Brics Grubuna Katılması

Arjantin Brics Grubuna Katılması
Kirchner:BRICS grubuna Arjantin'in katılması için yeni yollar bulunmalı

Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner, ülkesinin Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika’dan oluşan BRICS grubuna katılması için yeni yollar bulması gerektiğini söyledi.

Kirchner, ekim aynın sonunda yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde aday olan Daniel Scioli’nin Jose C. Paz şehrinde düzenlediği mitingine eski Brezilya Devlet Başkanı Lula Da Silva ile katıldı.

Kirchner, Güney Amerika’da yeniden neoliberal politikaların tesis edilerek başarısızlığa, açlığa ve işsizliğe sürüklenmeye çalışıldığını ifade etti.

Ülkede geçmişte yaşanan sosyal krize değinen Kirchner, eşi Nestor Kirchner’in 2003’te göreve gelmesiyle yaşanan tarihi dönüşümü hatırlattı.

Kirchner, Latin Amerika’da entegrasyonun güçlendirilmesi ve ayrıca katılım için yeni yollar bulunup BRICS’in Arjantin’le BRICSA olması gerektiğini söyledi. 

Mitingde Scioli ve Kirchner’e eşlik eden eski Brezilya Devlet Başkanı Lula Da Silva da Nestor Kirchner’in devlet başkanı olduğu 2003 yılında başlayan ve ülkeyi dönüştüren projenin 25 Ekim seçimlerinde Scioli’nin kazanmasıyla süreceğini savundu.

Arjantin ve Brezilya’nın ilişkilerini güçlendirmesi gerektiği çağrısı yapan Lula Da Silva, “İki ülkeyi ayıran tek şey Maradona’nın mı Pele’den ya da Messi’nin mi Neymar’dan daha iyi olup olmadığıdır” ifadelerini kullandı. 

Ayrıca Lula Da Silva, Londra ve Buenos Aires arasında diplomatik yakınlaşmayı amaçlayan bir kampanyanın “Falkland Adaları için Arjantin ve İngiltere arasında diyalog zamanı” yazılı afişini tutarak Arjantin’in diyalog talebine destek verdi.  

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.