Arkadaşlarını darbederek öldüren 2 sanığın yargılanması sürüyor

Arkadaşlarını darbederek öldüren 2 sanığın yargılanması sürüyor
Konya'da arkadaşlarını darbederek öldürdükleri ve cesedini su kanalına attıkları iddiasıyla tutuklanan sanıkların yargılanmasına devam edildi.

Konya'da arkadaşlarını darbederek öldürdükleri ve cesedini su kanalına attıkları iddiasıyla tutuklanan 2 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Arif G. (29) ve Bilal Y. (31) ile taraf avukatları katıldı.

Sanık Bilal Y'nin avukatı, müvekkilinin suçsuz olduğunu savunarak, "Adli Tıp Kurumunun raporu ve otopsi raporunda ölüm nedenine ilişkin çelişkiler bulunmaktadır. Ceza hukukunda şüpheden sanık yararlanır. Müvekkilimin söz konusu suçu işlemediği kanaatindeyiz. Tahliyesini ve beraatini talep ederiz." ifadesini kullandı.

Sanık Arif G'nin avukatı da maktulün ölüm nedenine ilişkin çelişkilerin bulunduğunu öne sürerek, "Ayrıca Bilal Y'nin kendi beyanı mevcuttur. Maktulü dereye atmaya karar verdiğinde buna Arif G'nin engel olduğunu açıklamıştır. Müvekkilim üzerine atılı suçu işlememiştir. Bu nedenle tahliyesini ve beraatini istiyoruz." beyanında bulundu.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Karatay'da, 2020 yılında Hulusi İnan'ın (42) cesedi Sakyatan Mahallesi'ndeki su tahliye kanalında bulunmuş, İnan'ı darbederek öldürdükleri, ardından cesedi su tahliye kanalına attıkları iddiasıyla tutuklanan Arif G. ile Bilal Y. hakkında "kasten öldürme" suçlamasıyla dava açılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.