Armağan Koleji

Armağan Koleji
Eğitim milletin geleceğini inşa etmektir. Bir milletin değerleriyle kendini yeni nesiller olarak da devam ettirme çalışmasıdır...

EĞİTİM TİCARET DEĞİLDİR

Eğitim milletin geleceğini inşa etmektir. Bir milletin değerleriyle kendini yeni nesiller olarak da devam ettirme çalışmasıdır. Belki mesleki anlamda bilgiler aktarmanın bir karşılığı varsa da Eğitimin, yani insan yetiştirmenin ticari bir karşılığı yoktur olmamalıdır. Eğitim-Öğretim birbirinden ayrılmayan bir bütünlük arz eder. Bir yapıyı oluşturan unsurlar nasıl ki birbirinin üzerine inşa edilmesi gerekiyorsa eğitim öğretim içerikleri de aynı şekilde planlanmalıdır. Eğitim içeriği düzenlenirken; hayâ, edep, hikmet, adalet, irfan, ihsan gibi önemli erdemler önceliğe alınması gerekir. Öğretimin içeriği hazırlanırken; içerik, yöntem, strateji, materyal gibi konuların önceliğe alınması gerekir.

Armağan Koleji olarak planlama sürecimizde bu çalışmaya hat safhada önem veriyoruz. Öğrencilerimiz öncelikle kendi evladımızdır, onlar bize Allah’ın emaneti, yeryüzünün geleceğini imar edecek önemli şahsiyetlerdir düsturuyla çalışmalarımızı planlamaktayız.

 

AKADEMİK ÇALIŞMALAR

Akademik Gelişim

Öğrencilerimiz kazanmaları gereken hedef davranışları öncelikle okul ortamında, ders içerisinde kazanırlar. Öğretmenler sık tekrarlı anlatımlarını akıllı tahta ve farklı ders materyallerini kullanarak yaparlar. Öğrenci öğretmenlerinin rehberliğinde ders içeriğine göre drama, deney; konuya uygun zihin ve elbecerilerini sergilediği projelerle akademik başarısını artırmaktadır. Öğrencilerimizin akademik başarısı okulumuzda yapılan 7 sınavla ölçülmektedir. Bu sınav sonuçlarına göre başarısı %90 olan öğrencilere ve kendi başarısını %10 artıran öğrencilere başarıyı teşvik ödülleri vermekteyiz. Sınavda başarısı düşen öğrencilerimiz için de rehberlik birimimiz tarafından takip çalışması başlatılır. Bireysel etütler verilir.

Hafta Sonu Kurslarımız

Öğrencilerimizin çok yönlü gelişimine katkıda bulunmak için etütlerle ders takviyeleri; sosyal ve sportif faaliyetlerin yer aldığı kurslar düzenlemekteyiz. Öğrencilerimizin tercihlerine göre; Tenis, Tekvando, Tiyatro, Şiir, İngilizce Tiyatro, Ebru, Zeka Oyunları, İngilizce Konuşma, Bocce, Okçuluk, Robotik Kodlama kulüpleri açılır.

SOSYAL FAALİYETLER

Armağan Kolejinde öğrenciler sosyal etkinliklerde aktiftirler. Bilim Merkezi etkinlikleri, atbinme, body adventure, buz pateni faaliyetleri, huzur evi ve sevgi evi ziyaretleri ile öğrencilerimizin sosyal gelişimine katkıda bulunuyoruz. Okul Gezilerimiz ile her yıl ilkokul ve ortaokul bazında rehber eşliğinde il içi ve il dışı geziler düzenleyerek öğrencilerimizin yeni yerler keşfetmelerini sağlıyoruz. E-Twinning Projelerimiz ile öğrencilerimizin iletişim becerilerini geliştiriyoruz. Hem farklı ülkelerin kültürlerini öğreniyoruz hem kendi kültürümüzü tanıtıyoruz. Öğrencilerimiz dünyayı tanımış oluyor. İşbirliği ve paylaşmayı öğreniyorlar. Ders Çalışma ve Motivasyon Kampımızla 1 haftalık; Ders çalışma, Manevi Eğitim, gezi vs. çalışmalarımızı tatilde de devam ettiriyoruz.

MANEVİ EĞİTİM

1. Manevi ve İslami Eğitim Çalışmaları: Okulumuzda değerler eğitimi programı hassasiyetle uygulanmaktadır.Programa göre her ay 1 hadis, 1 sure, 1 peygamber kıssası öğretilmektedir. Tüm sınıflarımızda Kuran-ı Kerim okuma ve meal okuma çalışması yapılmaktadır. Aynı zamanda tüm öğrencilerimiz vakit namazlarını okulumuzda cemaatle kılmaktadır.

2. BEMDER Sohbetleri: Mezun olan öğrencilerimizin kurmuş olduğu derneğimizde eğitici oyunlar eşliğinde öğrencilerimize manevi değerler eğitimi devam etmektedir.

3. Armağan’da Hafız Olmak: Hayat rehberimiz Kuran-ı Kerimi en güzel şekilde okutmaya çalışmak ve aynı zamanda Kuran-ı Kerim muhabbetini öğrencilerimizin gönüllerine işlemek birinci hedefimizdir. Hafızlık grubuna alınan öğrencilerimize ise akademik eğitimleri aksatılmadan özel programlar hazırlanır. Böylece öğrencimiz kendi sınıfının ders programından kopmadan hem akademik öğrenimine devam eder, hem de hafızlık projesini tamamlar. “Geleceğe Sağlıklı Nesiller ARMAĞAN Etmek” konusunda Kur’an-ı Kerim ışığında çalışmaya devam ediyoruz.

4. Okuma Etkinlikleri: Okulumuzda tolu kitap okuma etkinlikleri ve kitap okuma alanları ile okumaya teşvik ediyoruz. Her ay öğrencilerimize onların muhakeme yeteneklerini geliştirecek kitap sınavları yapılmakta böylelikle öğrencilerin analiz becerisi kuvvetlendirilmektedir.

 

KONYA ÖZLEDİĞİ EĞİTİME KAVUŞTU

KONYA’NIN EN ÖZEL LİSESİ ARMAĞAN KIZ ANADOLU LİSESİ AÇILDI

Yıllardır manevi değerlerini koruyan ve akademik başarıları ile öne çıkan Armağan Koleji Konya’nın en özel eğitimini vermek için yola çıktı.

Özel Armağan Kız Anadolu Lisesi hakkında bilgilendirme yapan Okul Müdürü Mustafa Ekici şunları ifade etti; “Konya’nın en seçkin öğretmen kadrosu ile çalışıyoruz. Öğretmenleriminiz, her biri alanında uzman, akademik ve pedagojik anlamda kendini ispatlamış öğretmenler olmalarının yanı sıra manevi anlamda da öğrencilerimize rol model olabilecek ve yol gösterecek donanımdadır.

Okulumuza LGS de 350 puan üzeri almış kız öğrencilerimizi kabul ediyoruz. LGS puanlarına göre %100’e varan eğitim indirimi uyguluyoruz. Kurumumuz ilkokul ve ortaokuldaki başarısını lise ye de taşıyacaktır. Bu sene LGS de 36 öğrencide 34 yerleştirme başarısına imza attık. 36 öğrencimizin 4 tanesi Fen Lisesini kazandı.”

Mustafa Ekici sözlerine Tek Cinsiyetli Eğitimin avantajlarını anlatarak sözlerine devam etti. “Okullar, gelecek nesillerin yetiştirilmesinde önemli roller oynamaktadır. Bu nedenle öğrencilerin duygusal, fiziksel ve zihinsel olarak büyümelerini sağlayacak bir okul ortamında bulunmaları gerekir. Bizlerde bu düşünce doğrultusunda kendilerini en rahat ifade edebilecekleri, başarılarını daha iyi kanıtlayabilecekleri bir ortam oluşturduk.

            Bizi temelde Kız Lisesine çeken asıl gücün dinimizde kadın ve kız çocuklarına verilen ehemmiyettir. Yüce dinimiz İslam, kız çocuklarımızı yüceltirken onların naif ve zarif dimağlarının eğitimine ve geliştirilmesine önem vermektedir. Biz de kurum olarak önem verdiğimiz bu hassasiyetlerden dolayı kızlarımızın daha özel bir eğitimle bu süreçten geçmelerini temenni ederek Kız Lisemizi açtık.”

Ekici, Özel Armağan Kız Anadolu Lisesinde eğitim görecek öğrencilere ve ailelerine başarılı bir eğitim öğretim yılı dileyerek sözlerini bitirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.