Arnavutluk Cumhurbaşkanı Nishani:

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Nishani:
"Sığınmacı krizi, Balkan ülkelerinde doğmadı. Bu, Avrupa için önemli bir sorun ve ortak bir mücadeleye ihtiyaç var"

TİRAN (AA) - Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani, sığınmacı krizinin Balkan ülkelerinde doğmadığını belirterek, "Bu, Avrupa için önemli bir sorun ve ortak bir mücadeleye ihtiyaç var." dedi.

Nishani, resmi temaslar için Tiran'da bulunan Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığındaki görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Nishani, Macar mevkidaşı ile iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra sığınmacı krizi ve Arnavutluk'un AB üyelik sürecini ele aldıklarını ifade etti.

Nishani, iki ülke arasındaki tarihi bağların eskilere dayandığını ve çok boyutlu olduğunu belirterek, AB üyelik sürecinde Arnavutluk'a verdiği destek için Macaristan'a teşekkür etti.

Devam eden sığınmacı krizine de değinen Nishani, "Sığınmacı krizi, Balkan ülkelerinde doğmadı. Bu, Avrupa için önemli bir sorun ve ortak bir mücadeleye ihtiyaç var." diye konuştu.

Nishani, Arnavutluk'un sığınmacı krizinde etkilenmediğini ancak bunun gelecekte de etkilenmeyeceği anlamına gelmediğini vurgulayarak, "Hükümetimiz sınırların kontrolü konusunda tüm önlemleri aldı. Umarız Türkiye-AB arasındaki mutabakat işe yarar." dedi.

Macaristan Cumhurbaşkanı Ader de AB üyeliği noktasında Arnavutluk'a destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Bu arada, ziyaret kapsamında ayrıca iki ülke arasında bilim ve kültür alanlarında işbirliği anlaşmaları da imzalandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.