Artan vakalar spor camiasını ve taraftarları endişelendiriyor!

Artan vakalar spor camiasını ve taraftarları endişelendiriyor!
Türkiye'de normalleşme süreci ile birlikte artışa geçen vaka sayıları amatör spor müsabakalarının oynanması ile TFF'nin "yüzde 50 seyirci" kararı için gelecekteki potansiyel tehdidi işaret etmeye başladı

Türkiye'de normalleşme süreci ile birlikte artışa geçen vaka sayıları amatör sporlar başta olmak üzere spor müsabakalarının oynanması ve yüzde 50 seyirci kararını tehdit etmeye başladı

5 binin altına düşen vakaların yeniden 15 bin seviyelerine yükselmesi ve artışın devam etmesi spor camiasını korkutmaya başladı.

TFF'DEN UYARI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) da bu tehlikeye dikkat çekerek, "Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı kararlara uymak, önerileri dikkate almak her zamankinden daha zaruri hale gelmiştir" uyarısı yaptı.

TFF açıklamasında, "COVID-19 küresel salgını ile mücadelede hastalığa maruz kalma, hastalığı ağır geçirme ve bulaştırma riskleri göz önüne alındığında, hastalığın toplumsal yaşam ve futbolumuzun işleyişi üzerindeki olası olumsuz etkilerini en aza indirgemek için aşı olmanın çok önemli ve en etkili yöntem olduğu bilgisini tekrar hatırlatmak istiyoruz. 

SEYİRCİ KARARININ DÜŞMESİNE SEBEP OLACAK KARARLAR ALMAMAK İÇİN...

Dünyada varyant virüs enfeksiyonlarının yaygınlaşması, yayılma hızının yüksek olması ve ülkemizde de benzer durumun oluşma ihtimali değerlendirildiğinde toplum sağlımızı önceleyerek stadyuma alınacak seyirci sayısının düşmesine sebep olacak kararlar almak zorunda kalmamak için Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı kararlara uymak, önerileri dikkate almak her zamankinden daha zaruri hale gelmiştir. 

2021-2022 futbol sezonuna sağlık ve güven içerisinde başlayabilmemizin de temelini hazırlayacak olan aşı olma yaygınlığı, kendimizi ve sevdiklerimizi korumanın en önemli yoludur. Bunun yanında karşılaşmalarda maske-mesafe ve temizlik önlemlerimizden de asla vazgeçilmeyeceği hususunu da hatırlatmak isteriz. 

Bu vesile ile tüm halkımıza sağlık, mutluluk ve spor dolu günler diliyoruz."
denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.