ASB Genel Müdürü Atbakan:

ASB Genel Müdürü Atbakan:
"Asgari ücretteki artışın ekonomik büyümeye katkısı olacak. Mayıs ve haziran aylarından sonra Türkiye ekonomik olarak daha rahat, daha iyi seviyelere çıkacak."

TEKİRDAĞ (AA) - Avrupa Serbest Bölgesi (ASB) Genel Müdürü Zafer Atbakan, asgari ücretteki artışın ekonomik büyümeye katkısı olacağını belirterek, "Mayıs ve Haziran aylarından sonra, Türkiye ekonomik olarak daha rahat, daha iyi seviyelere çıkacak'' dedi.

Atbakan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ekonomik ve siyasi açıdan da istikrarı yakaladığını, Avrupa Serbest Bölgesi açısından bakıldığında 2015 yılında yeni arsa satışı yapıldığını ve büyümenin devam ettiğini anlattı.

İşletme olarak hedefleri aştıklarını, serbest bölgenin yüzde 95 doluluk oranına ulaştığını aktaran Atbakan, "Yapılaşma olarak yüzde 60 civarındayız. Bu oranlar her geçen gün yeni firmaların katılmasıyla, inşaata başlamasıyla da artacak'' dedi.

İşletmelerinin 2015 yılı içinde yüzde 12-13 oranında büyüme gerçekleştirdiğini ifade eden Zafer Atbakan, yeni serbest bölgeler kanununun Meclis'ten geçmesiyle de büyümenin ivme kazanacağını dile getirdi.

Ülkenin güzel günler göreceğini ve feraha çıkarak daha iyi bir ekonomik yapıya sahip olacağını dile getiren Atbakan, şöyle devam etti:

''Asgari ücretteki artışın ekonomik büyümeye katkısı olacak ve mayıs, haziran aylarından sonra, Türkiye ekonomik olarak daha rahat, daha iyi seviyelere çıkacak. 2016 yılının sonunda da yüzde 4 seviyesinde bir büyümeyi Türkiye yakalayacak. Ülke olarak daima ileriye dönük ve umutlu bakmamız gerekli. Biz de, çalışma ve faaliyetlerimizi bu yönde yürütüyoruz.Bölgemizde, 160 firma var. Bunların yüzde 60 yabancı sermayeli. Toplam yatırımda, 2015 yılı sonu itibariyle 1 milyar dolara ulaştık. Şu anda, firmalar bazında inşaatı devam eden 75 bin metrekarelik bir çalışma sürüyor. 2015 yılında ticaret hacmimiz 2 milyar 338 milyon dolar oldu. Yine Türkiye'deki 19 serbest bölge olarak bakıldığında ticaret hacmi olarak 4.'cü sıradayız. İnşallah 75 bin metrekarelik kapalı alan inşaatı bittiğinde ticaret hacmimiz 3 milyar dolara çıkacak ve böylelikle biz de sıralamada ilk ikiye girmeyi hedefliyoruz."

Atbakan, daha fazla yabancı sermayeyle büyümeyi sürdürmeyi, istihdamı 5 bine çıkartarak Türk ekonomisine katkı vermeye devam etmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.