Aşçılar şampiyonluk için yarıştı

Aşçılar şampiyonluk için yarıştı
Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı'na katılan 3 bin 723 aşçı, en iyi yemeği yapmak için mücadele etti

AYDIN (AA) - Kuşadası'nda düzenlenen "Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı"na katılan 3 bin 723 aşçı, yaptıkları yemeklerle şampiyonluk için yarıştı.

Efes Kongre Merkezi'ndeki fuar kapsamında, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ile Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından "1. Ulusal Ege Şefler Şampiyonası" ile "2. Ulusal Üniversiteler Arası Aşçılık Şampiyonası" düzenlendi.

Fuara katılan 3 bin 723 aşçı, yarışmalarda mücadele etti.

Dünya Şefler Birliği Kıtalararası Başkanı Thomas Gugler'ın da jüri üyesi olduğu ve 4 gün süren yarışmalar, ziyaretçilerinden yoğun ilgi gördü.

Üçer kişilik grupların yarıştığı "Ege Şefler Şampiyonası"nda, Nejdet Efetürk, Ahmetcan Güngör ve Latif Düzgün'den oluşan ekip, birinciliği elde etti. Ekip, en yüksek puanı "ara sıcak" grubunda yaptıkları "Sebzeli Çin pirinci üzerine elmalı portakallı somon"dan aldı.

"2. Ulusal Üniversiteler Arası Aşçılık Şampiyonası"nda ise Afyon Kocatepe Üniversitesi ekibi, birincilik kürsüsüne çıktı.

- "Genç yetenekleri keşfetmek, milli bir görev"

TAFED Milli Takımlar Başkanı Rahmi Yılmaz, yaptığı açıklamada, dünyada Türk mutfağını temsil edecek genç yetenekleri keşfetmenin, onlara tecrübe, bilgi ve birikimlerini aktarmanın kendileri için milli bir görev olduğunu belirterek, "Ege'de bir ilke imza atmanın ve böylesine önemli organizasyona ev sahipliği yapmanın onurunu duyuyoruz" dedi.

Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Uğur Apak ise dereceye girenleri kutlayarak, "El birliğiyle bereketli Ege mutfağının yemeklerini, yöresel otlarını, tatlarını sunarak, tüm dünyayı, en iyi şekilde ülkemizde, Egemizde ağırlamaya devam edeceğiz" diye konuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.