ASELSAN, ABD'de "doktoralı" avında

ASELSAN, ABD'de "doktoralı" avında
ASELSAN Araştırma Merkezi Akıllı Veri Analitiği Bölümü Müdürü Koç:- "ABD'de yaşayan doktora ve doktora sonrası çalışmalarını tamamlamış bilim insanlarını ASELSAN'a kazandırmak istiyoruz"- "Milli hedeflerimiz, yurt dışında bulunan bilim insanlarını Türkiye

CHICAGO (AA) - MEHTAP YILMAZ - ASELSAN Araştırma Merkezi Akıllı Veri Analitiği Bölümü Müdürü Aykut Koç, ABD'de yaşayan doktoralı bilim insanlarını ASELSAN'a kazandırmak istediklerini belirterek, "Milli hedeflerimiz yurt dışında bulunan bilim insanlarını Türkiye'ye geri dönüşe teşvik ediyor" dedi.

Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ASELSAN bünyesinde kurulan merkezin faaliyetlerini anlattı.

ASELSAN'ın dünya ölçeğinde bir marka olmasını hedeflediklerini vurgulayan Koç, bu kapsamda bazı çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Şirketin faaliyet alanlarındaki lider ve rekabetçi konumunu ileriye taşımak amacıyla Araştırma Merkezi kurduklarını belirten Koç, söz konusu merkezin firmalar, savunma sanayi ve Türkiye için önemli kazanımları olacağını vurguladı.

Koç, Araştırma Merkezinin veri analitiği, derin öğrenme, sıkıştırılmış algılama, sinyal ve görüntü işleme, tıbbi görüntüleme ile biyoteknoloji alanlarında çalışmalar yürütmek üzere bir araya gelen, doktora ve doktora sonrası çalışmalarını tamamlamış bilim insanlarından oluştuğunu söyledi. Merkez ODTÜ ve Bilkent gibi üniversitelerle iş birlikleri yapıldığını ifade eden Koç, yurt dışındaki bilim insanlarıyla ortak çalışmalar yürütüldüğüne de dikkati çekti.

- "ASELSAN, küresel ligde yükselmeye devam ediyor"

ASELSAN'ın devam eden iş birliklerine yenilerini eklemek üzere, geçen hafta ABD'nin Chicago kentinde düzenlenen Türk-Amerikan Bilim Adamları ve Akademisyenleri Derneği (TASSA) Konferansı'na katıldıklarını söyleyen Koç, orada Türk bilim insanlarıyla da buluştuklarını kaydetti.

Koç, burada ASELSAN'ın Yetenek Yönetimi Şefi Gaye Özpineci ile Araştırma Merkezine yönelik pek çok öğrenci ve üniversite ile yeni bağlantılar kurduklarını söyledi. Şirketleri ve kurulan Araştırma Merkezi için iş görüşmeleri yaptıklarını anlatan Koç, "ASELSAN, dünyanın 5 kıtasında kullanılan ürünleriyle küresel ligde yükselmeye devam ediyor. Bu yükselişe ve gelişime katkı sağlamak için Araştırma Merkezi olarak var gücümüzle çalışıyoruz." dedi.

ABD'de yaşayan doktora ve doktora sonrası çalışmalarını tamamlamış bilim insanlarına çağrıda bulunan Aykut Koç, "Onları ASELSAN'a kazandırmak istiyoruz. Şirketimizdeki araştırma fırsatları ve milli hedeflerimiz yurt dışında bulunan bilim insanlarını Türkiye'ye geri dönüşe teşvik ediyor." diye konuştu.

Görüşmelerde şirketin faaliyet alanları, ileri teknoloji ve Ar-Ge faaliyetleri hakkında bilgi verdiklerini aktaran Koç, Türk bilim insanlarının ASELSAN'a gösterdiği ilgiden çok memnun olduklarını ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.