ASELSAN Konya MTAL’den ilk yılında başarı

ASELSAN Konya MTAL’den ilk yılında başarı
Aselsan Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, henüz ilk yılında başarılı öğrencilerin tercihi olurken Ankara ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni de ‘Elektrik’ alanında geçmeyi başardı

Milli Eğitim Bakanlığı ve ASELSAN Konya Silah Sistemleri AŞ arasında imzalanan protokolle Konya’ya kazandırılan ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) bu yıl LGS öğrencileri tarafından yoğun ilgi gördü. Konu hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulunan Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar şunları söyledi: “Okulun Konya’ya açılıp açılmayacağı konusunda ilk başlarda netlik yoktu. Açıkçası çevredeki iller bu okulu kazanabilmek için yoğun bir kulis çalışması yaptılar. Malumunuz ASELSAN Konya’da çok yakın bir dönemde açıldı. Onunda etkisiyle lisenin de Konya’da açılmasına karar verildi. Böylece ASELSAN Konya MTAL, Sancak Mahallesi’nde açılmış oldu.”

ÖNÜMÜZDEKİ YIL KONTENJAN ARTIRIMA GİDİLİR

Okulun sisteminden bahseden Kayacılar, “Lisemiz iki atölyeli, 32 derslikli büyük bir okul. Şu anda okulda Elektrik Elektronik Teknolojileri ve Makine Teknolojileri olarak iki alan açıldı. Okulun açılışı kontenjanların belirlenmesini müteakip olduğu için, kontenjanların çok etkilenmemesi adına alanlara toplamda 60 öğrenci tanımladık. O yüzden sanıyorum önümüzdeki yıl kontenjanlarda bir artırıma gidilir. Ayrıca İngilizce hazırlık sınıflarımızda mevcut. ASELSAN öğrencilerimize istihdam imkanı ve burs garantisi veriyor. Bunlar da velilerimizin ilgisini çeken özellikler oldu” dedi.

KONYA ASELSAN, ANKARA’YI GEÇMİŞ DURUMDA

Açılış sürecinde yoğun bir tanıtım kampanyası dönemi geçirildiğini belirten Kayacılar, “Yeni açılmasına rağmen hem tanıtımların etkili yapılması hem de velilerimizin teveccühü ile Konya ASELSAN MTAL, Ankara ASELSAN MTAL’yi Elektrik alanında geçmiş durumda. Bu durum bize büyük bir mutluluk ve gurur verdi. İnşallah önümüzdeki yıl Makine alanında da geçmeyi başarırız diye düşünüyorum. Elektrik alanına 0,99, Makine alanına 1,38 ile öğrenci alındı. Bu anlamda Konya ASELSAN iddialı bir başlangıç yapmış oldu. İnşallah akademik başarı ile birlikte de önümüzdeki yıl daha güzel işler yapacağız” diye konuştu.

MESLEK LİSELERİNE KARŞI OLUŞAN OLUMSUZ ALGI YIKILDI

Mesleki eğitimde son dönemde güzel bir ivme yakalandığını söyleyen Kayacılar, “Özellikle son dönemde Koronavirüs ile mücadele sürecinde meslek liselerimiz gerçekten olağanüstü gayret sarf etti. Gerek maske dezenfektan üretiminde gerekse ısı ölçer, termal kamera sistemleri, dezenfektan sistemleri üretimiyle meslek liselerimiz güzel bir başarı yakaladılar. Tanıtım anlamında da bu durum mesleki eğitime katkı sağladı. Bu sebeple ben meslek liselerine karşı uzun zamandır oluşan olumsuz algının eğitim kalitesinin yükseltilmesi ile bertaraf edildiğini düşünüyorum. Mesleki eğitimde daha umutlu dönemlere giriyoruz diyebilirim. ASELSAN Konya, ASELSAN Ankara ve Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu konuda birer lokomotif olacak” ifadelerini kullandı.

YOĞUN BİR TANITIM SÜRECİ GERÇEKLEŞTİ

Süreci İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ile birlikte yakından takip ettiklerini ifade eden Kayacılar, “ASELSAN Konya’nın Kurumsal İletişim Merkezi tarafından da okulun aşamaları titizlikle takip edildi. Ortaokullarımızda okulumuzun tanıtımını öğrenci ve velilerimize yaptık. Yine lisemize gelen ailelere de titizlikle okulumuz anlatıldı. Yoğun bir tanıtım süreci gerçekleştirildi. Yine Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk’a, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a paylaşımları ile okulun tanıtımına katkı sundukları için çok teşekkür ediyorum” dedi.

BÜYÜK: MARKA OLACAK

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük de ASELSAN'ın, Türkiye ve dünyanın çok önemli bir markası olduğunu vurgulayarak, "Velilerimiz çocuklarının, savunma sanayisinde ülkemize hizmet etme noktasında yetişmesini istiyor. ASELSAN önemli bir marka, bunun için okulumuzda da yabancı dil ağırlıklı bir yıl hazırlık eğitimi verilecek. Devamında uluslararası projeler ve faaliyetler yapılacak. Burası farklı, çok önemli ve marka bir okul olacak." diye konuştu. Çalışma atölyelerinin ASELSAN Konya tarafından kurulacağını dile getiren Büyük, öğrencilerin çalışmış, öğrenmiş ve başarmış bir mühendis adayı konumunda mezun olacaklarını ifade etti. (Gülşen Çopur)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.