ASELSAN'dan savunma sanayisinde önemli hamle

ASELSAN'dan savunma sanayisinde önemli hamle
ASELSAN ile Suudi Arabistan kamu şirketi TAQNIA DST, Suudi Arabistan Savunma Elektroniği Şirketi kurulmasına yönelik ortak şirket anlaşması imzaladı- Ortak şirket, inşa edeceği gelişmiş teknolojik altyapı ve donanımlara sahip tesis, radar, elektronik harp

ANKARA (AA) - GÖKSEL YILDIRIM - ASELSAN ile Suudi Arabistan kamu şirketi TAQNIA Defense and Security Technologies (DST), Suudi Arabistan Savunma Elektroniği Şirketi kurulmasına yönelik ortak şirket anlaşması imzaladı. Ortak şirket, inşa edeceği en gelişmiş teknolojik altyapı ve donanımlara sahip tesis, radar, elektronik harp ve elektro-optik teknolojilerinin tasarımı, geliştirilmesi, üretilmesi ve satışına imkan sağlayarak Suudi Arabistan ve bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak.

Alınan bilgiye göre, TAQNIA Holding ana sponsorluğunda Riyad'da düzenlenen Suudi Arabistan Silahlı Kuvvetler Fuarı'nda savunma sanayisi alanında önemli bir ortaklığa imza atıldı.

Bu kapsamda, Türkiye’nin savunma sanayi alanında önde gelen şirketi ve Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının bir kuruluşu olan ASELSAN ile Suudi Arabistan kamu şirketi TAQNIA DST güçlerini Suudi Arabistan Savunma Elektroniği Şirketi çatısı altında birleştirdi.

Tarafların yüzde 50-50 ortaklığıyla Suudi Arabistan’da bir limited şirketi olarak kurulan Suudi Arabistan Savunma Elektroniği Şirketi, inşa edeceği en gelişmiş teknolojik altyapı ve donanımlara sahip tesisle, radar, elektronik harp ve elektro-optik teknolojilerinin tasarımı, geliştirilmesi, üretilmesi ve satışına imkan sağlayarak Suudi Arabistan ve bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak.

Anlaşmaya TAQNIA DST Şirketi'nden Hamad Alyousefi ve ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Murat Şeker imza koydu. Kral Abdülaziz Bilim ve Teknoloji Merkezi (KACST) Başkanı ve TAQNIA Yönetim Kurulu Başkanı Prens Turki Saud Bin Mohammed Bin Al-Saud ile Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir de şahit olarak anlaşmaya imza attı. İmza töreninde iki ülkenin üst düzey yetkilileri de hazır bulundu.

Turki Saud Bin Mohammed Bin Al-Saud, anlaşmaya ilişkin, "Ülkemizin insan kaynaklarını, ekonomik büyümesini ve kalkınmasını geliştirecek olan dünya standartlarındaki bu tesisin kuruluşuna önemli bir yatırım yapmaktayız. İki ülke arasında savunma sanayi alanında gerçekleştirilen bu önemli iş birliği Suudi Arabistan’ın teknolojik inovasyon kapasitesinin gelişimine önemli katkı sağlayacaktır" değerlendirmesi yaptı.

Savunma Sanayii Müsteşarı Demir de "Bu anlaşma, iki ülkenin savunma, ekonomi ve yatırım alanlarında yürütmekte olduğu stratejik işbirliğine önemli bir katkı sağlayacaktır. Türkiye ile Suudi Arabistan arasında kurulan bu önemli ortaklık bölgesel güvenliğin, istikrar ve barışın güçlendirilmesine ciddi bir rol oynayacaktır" ifadelerini kullandı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.