"Asıl hedefimiz olimpiyatlar"

"Asıl hedefimiz olimpiyatlar"
Grekoromen Güreş Milli Takımı Antrenörü Bora:- "Avrupa Şampiyonası da bizim için oldukça önemli bir turnuva"

İSTANBUL (AA) - SÜHA GÜR - Grekoromen Güreş Milli Takımı Antrenörü Salih Bora, asıl hedeflerinin olimpiyatlar olduğunu ama Avrupa Şampiyonası'nda da başarılı sonuçlar almak istediklerini söyledi.

Avrupa Şampiyonası öncesi hazırlıklarını sürdürdükleri, Sarıyer Mersinli Ahmet Kamp Eğitim Merkezi'nde, AA muhabirine açıklamalarda bulunan Salih Bora, Avrupa Şampiyonası'nın olimpiyatlara doğrudan etmediğini ancak hedefleri doğrultusunda en önemli basamaklardan bir tanesi olduğunu ifade etti.

Hazırlıkların son aşamasına geldiklerini ve Avrupa Şampiyonası'ndan sonra Sırbistan, Moğolistan ve İstanbul'da yapılacak üç eleme müsabakası sonrası olimpiyatlara katılacak kadronun belli olacağını vurgulayan Bora, "Olimpiyatlara altı kategoride katılım olacak. Şu anda bir kategoride olimpiyat barajını geçmiş durumdayız. Rıza Kayaalp, geçen sene dünya şampiyonu olarak barajı geçti. Kalan beş kategoride müsabakalara katılacağız. Asıl hedefimiz olimpiyatlar ama Avrupa Şampiyonası da bizim için oldukça önemli bir turnuva" dedi.

Bora ayrıca, Uluslararası Güreş Federasyonunun bu sene almış olduğu yeni bir karar gereği, 2015 senesinde birinci ve ikinci olan sporcuların farklı gruplarda güreşeceğini ve bunun Rıza Kayaalp için bir avantaj olacağını kaydetti.

Antrenör Serkan Özden ise, Rio Olimpiyatları dolayısıyla yoğun bir program yaşadıklarını ve yaklaşık beş, altı aydır kamplarda çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Önlerinde Riga'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nın bulunduğunu anlatan Özden, "Bu turnuva olimpiyat öncesi bizim açımızdan çok önemli. Çalışmalarımız tamamladık sayılır ve sporcularımızın form durumları oldukça iyi. Bu sene hedef olimpiyatlar ve Avrupa Şampiyonası'nı olimpiyatlara bir hazırlık olarak düşünüyoruz" diye konuştu.

Özden, Türk Milli Takımı'nın dünya güreşinde söz sahibi olduğunu ve kaliteli bir kadrolarının bulunduğunu dile getirerek, "Sporcularımıza güveniyor ve şampiyonadan en iyi neticeleri alacağımıza inanıyorum. Oraya giden arkadaşlarımız ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerdir. Olimpiyatlarda hedefimiz altın madalya kazanmak. Halkımızın bizden beklentisinin biliyoruz. Hem biz hem de sporcu kardeşlerimiz bu sorumluluğun farkında" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.