Asker ve polislere moral türküsü

Asker ve polislere moral türküsü
Manisa'da "Aşık Feryadi" mahlaslı Osman Erten, terör operasyonlarına katılan asker ve polislere moral vermek amacıyla türkü besteledi- Erten:- "En büyük hayallerimden biri, operasyonların yapıldığı bölgeye gidip askerlerimize kahramanlık türküleri okumak"

MANİSA (AA) - Manisa'da "Aşık Feryadi" mahlaslı 56 yaşındaki Osman Erten, terör operasyonlarına katılan asker ve polislere moral vermek amacıyla türkü yazdı.

Akpınar Mahallesi'nde yaşayan ve aşıklık yarışmalarından 50'e yakın madalya kazanan Manisa Şairler ve Ozanlar Derneği Başkanı Erten, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte aşıklık geleneğini yaşatmaya çalıştığını söyledi.

Doğu ve güneydoğudaki terör operasyonlarına katılan asker ile polislere moral vermek amacıyla türkü yazdığını anlatan Erten, "Son zamanlarda operasyonlar yapılmasına sevinsek de ne yazık ki bizi üzen haberler de geliyor. Şehitlerimiz oluyor. Haberleri izlerken yediğimiz, içtiğimiz, boğazımızda düğümleniyor. Davul zurnayla askere giden gençlerimiz vatanı için şehit ya da gazi oluyor. Bu ateş tüm Türkiye'yi yakıyor." diye konuştu.

Bir gün haberleri izlerken çok duygulandığını dile getiren Erten, "O an türkünün sözlerini yazdım. Belki böyle bir türküyle polis ve askerimize moral veririm diye düşündüm. En büyük hayallerimden biri de operasyonların yapıldığı bölgeye gidip askerlerimize kahramanlık türküleri okumak. İnşallah bu terör biter. Bırakalım sağı solu, bugün birlik olma günü. Etrafımız düşman dolu, bugün birlik olma günü." ifadelerini kullandı.

"Aşık Feryadi" mahlaslı Erten, türküde, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a da "Yabancıyla görüş olmaz. Böyle sahte duruş olmaz. Her saz çalandan barış olmaz" sözleriyle göndermede bulunduğunu kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.