ASRİAD Konya Şube Başkanı Karabağ: Mescid-i Aksa bizim kırmızı çizgimizdir

ASRİAD Konya Şube Başkanı Karabağ: Mescid-i Aksa bizim kırmızı çizgimizdir
 Editör
ASRİAD Konya Şube Başkanı Abdullah Karabağ, İsrail’in Hamas’ın operasyonuna karşı orantısız, ölçüsüz ve vahşice kullandığı yöntemlerle yaptığı saldırısını kınadığı bir yazılı açıklama yaptı.

Asrın İşadamları Derneği (ASRİAD) Konya Şube Başkanı Abdullah Karabağ, İsrail’in Hamas’ın operasyonuna karşı orantısız, ölçüsüz ve vahşice kullandığı yöntemlerle yaptığı saldırısını kınadı.

Başkan Karadağ yaptığı kınama açıklamasında Mescid-i Aksa'nın kırmızı çizgileri olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi: "Her açıdan insanlık dışı olan ve soykırım anlamına gelen bu müdahale derhal sona erdirilmelidir. Bizler maddi ve manevi olarak her zaman Filistinlilerin yanındayız. İsrail bir terör devletidir, hiç bir zaman Müslümanlara boyun eğdiremeyecektir. Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'yı kana bulamak istiyorlar. Mescid-i Aksa bizim kırmızıçizgimizdir”dedi.

abdullah-karabag.jpg

İSRAİL İNSANLIK DIŞI TUTUMUNU KESİNTİSİZ DEVAM ETTİRMEKTEDİR

İşgal altında uzun yıllardır insanlık dışı uygulamalara tabi tutulan Gazze halkının bir grubu, İsrail’e karşı ciddi reaksiyon hareketi yapmıştır. Bu harekette sivil halka zarar verildiği görülmüştür. Bu yöntemin hoş karşılanması gayet tabiiki mümkün değildir. Ancak İsrail insanlık dışı tutumunu 1947 den bu tarafa kesintisiz devam ettirmektedir. Maalesef ne İslam dünyası ne de BM gibi yapılar bu süre içerisinde konuyu çözebilecek bir beceri gösterememiştir. Aynı şekilde Filistin siyasi yapıları da birlik ve bütünlük sağlayamamışlardır. Bu dağınıklıktan istifade eden İsrail şımarıklığını artırmış ve Filistin’in adeta her yerini işgal etmiştir. Bu işgal sürecinde sayılamayacak kadar çok insanı öldürmüş, sakat bırakmış ve insanlık dışı muameleye tabi tutmuştur. 7 Ekimde, uzun yılların birikmişliğinin bir sonucu olarak Hamas kendine göre bir yöntemle karşılık vermiştir. Bu yöntemin sivilleri hedef alan boyutu itibariyle kabul edilmesi mümkün değildir. Ancak hiç kimse bu eylemin karşılığının topyekün Gazze halkının, açlığa susuzluğa, karanlığa mahkûm edilip, çıkış kapısının bombalanıp başlarına ateş yağdırılması olduğunu iddia edemez. Maalesef demokrasi ve insan hakları bayraktarlığını yapan batı ülkeleri, sorunu çözmek yerine zalimlere yardımcı olmak için seferber olduklarını açıklamışlardır.

ZULME ENGEL OLMAK HEPİMİZİN GÖREVİDİR

BM’nin tüm kararlarına rağmen İsrail’e hiçbir yaptırım uygulamayan batı, bir operasyon sonrasında hemen harekete geçmiş ve ikiyüzlülüğünü bir kez daha ortaya koymuştur. Biz öncelikli olarak bu kadar kayıpla yetinilmesini, daha fazla drama sebebiyet verilmemesini ve bir an önce ateşkesin sağlanmasını talep ediyoruz. Ayrıca dünyada güç sahibi her yapının da adil bir davranış ortaya koyarak zulme engel olmasını istiyoruz. Tüm insanlık adına haykırıyoruz ki, çocuklarımıza bırakılacak miras yüz kızartıcı olmasın. Batı, zalim olduğu halde ve devam eden bir mağduriyeti olmadığı halde İsrail’e yardımcı olmak için harekete geçmiştir. Bu yol yanlış bir yoldur. Esas olan hakkaniyetli bir tutum takınmak ve sorunu çözmektir. Zulme engel olmak hepimizin görevidir. Hiçbir gerekçe bu görevin önüne geçirilmemelidir. Hiçbir reel politik ya da maslahat böyle bir sorumluluğun mazereti sayılmamalıdır. Bir an önce harekâtların durdurulması ve mağdur Gazze halkına yardımların ulaştırılması en önemli önceliktir."

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.