Asya borsaları Japonya hariç geriledi

Asya borsaları Japonya hariç geriledi
İSTANBUL (AA) - Asya borsalarında haftanın son işlem gününde satış ağırlıklı bir seyir izlenirken, Japonya'da Nikkei endeksi pozitif ayrıştı.Avrupa...

İSTANBUL (AA) - Asya borsalarında haftanın son işlem gününde satış ağırlıklı bir seyir izlenirken, Japonya'da Nikkei endeksi pozitif ayrıştı.

Avrupa Merkez Bankasının faizlerde değişikliğe gitmemesi ve Başkan Mario Draghi'nin açıklamalarının ardından küresel piyasalarda azalan risk iştahının ve düşen petrol fiyatlarının etkisiyle Asya borsalarında düşüş gözlendi. Japonya'da Nikkei endeksinde ise yenin dolar karşısında zayıflamasının ihracatçı şirket hisselerine alış getirmesiyle alış ağırlıklı bir seyir izlendi.

Söz konusu gelişmeler sonrasında Nikkei endeksi günü yüzde 1,2'lik artışla 17.572,49 puandan kapatırken, endeks böylece art arda 5'inci gününde de yükselmiş oldu. Dolar/yen paritesi ise yüzde 1 değer kazancıyla 110,552 seviyelerinden işlem görüyor.

Gün içinde analistlerin direnç olarak nitelendirdiği 3.000 puan seviyelerini test eden Çin'de Şanghay bileşik endeksi, şu dakikalarda yüzde 0,2 düşüşle 2.947,90 puanda seyrediyor.

Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0,3 geriledi ve hafta kapanışında 2.015,49 puan oldu.

Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 0,2 azalışla 25.840,04 puanda ve Hong Kong'da Hang Seng endeksi de yüzde 0,8 düşüşle 21.447,65 puanda seyrediyor.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.