Asya Futsal Şampiyonası

Asya Futsal Şampiyonası
Şampiyonada yarı finalistler belli oldu

TAŞKENT (AA) - Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te devam eden Asya Futsal Şampiyonası'nda Özbekistan, Tayland, İran ve Vietnam yarı finale yükseldi.

Bu yıl düzenlenecek FIFA Futsal Dünya Kupası'na katılacak 5 takımın belirleneceği Asya Futsal Şampiyonası'nda çeyrek final maçları oynandı. İlk çeyrek final mücadelesinde ev sahibi Özbekistan, Irak'ı 3-0 yenerek adını yarı finale yazdıran ilk takım oldu.

Diğer karşılaşmalarda ise Avustralya'yı 6-1 yenen Tayland, Kırgızistan'ı 7-0 mağlup eden İran, normal süresi ve uzatmaları 4-4 biten maçta Japonya'yı penaltı atışları sonucunda Japonya'yı 2-1 yenen Vietnam, yarı finale çıktı. Dört takım böylece FIFA Futsal Dünya Kupası'na katılma hakkını elde etti.

İspanyol teknik direktör Jose Maria Mendez'in çalıştırdığı Özbekistan, tarihinde ilk defa FIFA Futsal Dünya Kupası'na katılmayı başardı.

19 Şubat'ta yapılacak Asya Futsal Şampiyonası yarı final maçlarında Özbekistan ile Tayland ve İran ile Vietnam karşılaşacak. Final maçı ise 21 Şubat'ta yapılacak.

Çeyrek final maçlarında rakiplerine elenen Irak ile Avustralya ve Kırgızistan ile Japonya arasında yarın yapılacak klasman maçlarının galibi bir takım da 10 Eylül-2 Ekim tarihlerinde Kolombiya'da düzenlenecek FIFA Futsal Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.