Asya Futsal Şampiyonası sona erdi

Asya Futsal Şampiyonası sona erdi
Taşkent'te düzenlenen şampiyonanın finalinde ev sahibi Özbekistan'ı 2-1 yenen İran, 11 kez şampiyon oldu


TAŞKENT (AA) - Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen Asya Futsal Şampiyonası finalinde İran, ev sahibi Özbekistan'ı 2-1 yenerek kupayı evine götürdü.

Taşkent'te iki hafta devam eden Asya Futsal Şampiyonası finalinde, yarı final maçlarında Tayland'ı yenen Özbekistan ile Vietnam'ı yenilgiye uğratan İran karşılaştı.

6. dakikada Dilşad İrisaliyev'in attığı gol ile Özbekistan'ın 1-0 öne geçtiği maçın 9. dakikasında Farhad Tavakoli'nin attığı gol ile İran beraberliği yakaladı. Çok zorlu geçen maçın 14. dakikasında da Godrat Bahadori'nin attığı golle İran, ev sahibi Özbekistan karşısında 2-1 öne geçmeyi başardı.

Maçın ikinci bölümünde ev sahibi Özbekistan'ın atakları karşısında savunmaya yönelik bir oyun sergileyen İran, skorun değişmesine imkan vermedi.


Böylece, Taşkent'te düzenlenen Asya Futsal Şampiyonası finalinde Özbekistan'ı 2-1 yenen İran, 11. kez kupayı evine götürürken, Özbekistan da Asya Futsal Şampiyonası'nda dördüncü kez gümüş madalya kazanmış oldu.

Şampiyonanın üçüncülük maçında Vietnam'ı 8-0 yenen Tayland, bronz madalya elde etti. Çeyrek final maçlarında elenen takımlar arasında FIFA Futsal Dünya Kupası'na katılma hakkını veren beşincilik için yapılan klasman maçlarında rakiplerine üstünlük kuran Avustralya da, yarı finale kalan 4 takım ile birlikte FIFA Futsal Dünya Kupası'na katılma hakkı elde etti.

Asya Futsal Şampiyonası'nın 2014'te düzenlenen son şampiyonu Japonya ise, çeyrek finalde Vietnam'a, klasman maçında da Kırgızistan'a elenerek ilk beşe giremedi ve FIFA Futsal Dünya Kupası'na katılma hakkını kaybetti.

Asya Futsal Şampiyonası'nda 11. kez şampiyon olan İran, İspanyol teknik direktör Jose Maria Mendez'in yönetiminde tarihinde ilk defa FIFA Futsal Dünya Kupası'na katılma şansını elde eden Özbekistan, turnuva üçüncüsü Tayland, dördüncü olan Vietnam ile klasman maçlarını galip bitiren Avustralya, 10 Eylül-2 Ekim tarihlerinde Kolombiya'da düzenlenecek FIFA Futsal Dünya Kupası'nda Asya kıtasını temsil etme hakkını kazandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.