Asya-Pasifik Teşvikler ve Toplantılar Fuarı

Asya-Pasifik Teşvikler ve Toplantılar Fuarı
Turizmci Hasan Usta: - "Avustralyalı ve Yeni Zelandalı turistler, Türkiye'de kişi başına en çok harcama yapan kesim"

MELBOURNE (AA) - Asya-Pasifik Teşvikler ve Toplantılar Fuarı, Melbourne Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı.

Fuarda Türkiye'yi Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Kuala Lumpur Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'nin organizasyonuyla bir araya gelen özel turizm şirketleri temsil etti.

Turizm sektöründe faaliyet gösteren profesyonellere yönelik, iki gün süren fuara, Avustralya, Türkiye, Malezya, Kore, Japonya, Hindistan, Fiji, Tayvan'ın yanı sıra çok sayıda bölge ülkesi katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açılan stantta Türkiye'nin tanıtımını yapan bir şirketin yöneticisi olan Hasan Usta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avustralya ve Yeni Zelanda'nın Türk turizmi için önemli bir pazar olduğunu söyledi.

Avustralya'dan her yıl 200-250 bin civarında turistin Türkiye'ye geldiğini belirten Usta, "Bu pazardan faydalanmamız lazım. Avustralyalı, Yeni Zelandalı turistler, Türkiye'de kişi başına en çok harcama yapan kesim" ifadesini kullandı.

Usta, ABD'den de Türkiye'ye yılda yaklaşık 500 bin turistin geldiğine, en fazla 50 bininin seyahat ettikleri gemilerden karaya indiğine dikkati çekerek, "Avustralya'dan gelen turistlerin hemen hemen hepsi en az iki-üç hafta Türkiye'yi dolaşıyor. Avustralya'dan Türkiye'ye gelen bir turistin harcaması ortalama 8 ila 10 bin dolar" dedi.

Her yıl özellikle Çanakkale Savaşları'nın yıl dönümünde on binlerce Avustralyalı ve Yeni Zelandalı turist Türkiye'yi ziyaret ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.